Do góry

Desery Przepis na:

Pianka malinowo-jagodowa

Pianka malinowo-jagodowa

Autor:

Przepisów i artykułów: 2250 Ocena: 19068

Dodano:

Odsłon: 10

Sprawdzony przepis na "Pianka malinowo-jagodowa"

Składniki

  • SKŁADNIKI 300 ml kremówki
  • 6-7 łyżek cukru
  • 2 szklanki jagód
  • szkla nka malin
  • spód biszkoptowy
  • 2 galaretki malinowe
  • łyżeczka żelatyny
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Przepis przysłała Alicja Dominik z Bydgoszczy.

  2. Żelatynę namocz. Jagody (3 łyżki odłóż) i połowę cukru zalej wodą, zagotuj. Zmiksuj. Dodaj żelatynę, rozpuść, ostudź. Gdy masa zacz nie tężeć, posmaruj biszkopt (kilka łyżek odłóż).

  3. Jedną galaretkę rozpuść w szklance wrzątku, ostudź. Kremówkę ubij z resztą cukru, wlej tężejącą galaretkę, zmiksuj. Rozsmaruj na biszkopcie. Schłodź.

  4. Ułóż maliny i resztę jagód, posma ruj resztą musu jagodowego. Dru gą galaretkę przygotuj wg przepisu. Gdy stężeje, polej ciasto.

    Źródło: Chwila dla Ciebie

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń