Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Pianka z winogronami"
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22695
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15058
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4808
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 45123
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 690
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22695
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15058
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4808
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 45123
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 690
Składniki
Białka oddzielić od żółtek, ubić na sztywną pianę ze szczyptą soli lub kroplą octu, dodawać partiami cukier, cały czas ubijając. Wlać żółtka, wymieszać. Obie mąki połączyć z proszkiem do pieczenia i wsypać do masy jajecznej, bardzo delikatnie wymieszać.
Tortownicę starannie wysmarować miękkim masłem i wysypać bułką tartą, kaszą manną lub mąką. Przełożyć ciasto, wyrównać powierzchnię. Piec w nagrzanym do 200oC piekarniku ok. 10 minut. Po upieczeniu wystudzić.
Winogrona umyć, oberwać z gałązek, osuszyć, część zostawić do dekoracji. Śmietanę ubić z cukrem pudrem. Żelatynę rozpuścić w minimalnej ilości wody, połączyć z jogurtem, a następnie z ubitą śmietaną. Do kremu dodać winogrona, wymieszać i wyłożyć na wystudzony biszkopt, wstawić do lodówki co najmniej na godzinę.
Część czekolady zetrzeć, resztę rozpuścić w kąpieli wodnej i zrobić z niej dekoracje. Zastygnięte ciasto dekorować winogronami i czekoladą
ok. 55 minut
<strong>Superrada</strong>
Ten lekki torcik z owocami możesz ozdobić wzorkami ze stopionej w kąpieli wodnej czekolady lub posypać startą na tarce czekoladą, najlepiej gorzką.Źródło: Twoje Imperium