Do góry

Desery Przepis na:

Pieczone pierogi z kapustą

Pieczone pierogi z kapustą

Autor:

Przepisów i artykułów: 1520 Ocena: 12889

Dodano:

Odsłon: 1

Przepis wart wypróbowania: "Pieczone pierogi z kapustą"

Składniki

  • 1,5 szklanki mąki
  • żółtko
  • 3 dag masła
  • łyżka śmietany
  • szczypta soli. 25 dag kiszonej kapusty
  • 4 suszone grzyby
  • cebula
  • mielony kminek
  • 2 łyżki oleju
  • białko
  • sól
  • pieprz
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Pieczone pierogi z kapustą

Przygotowanie

  1. Posiekaj mąkę z masłem, dodaj , zagnieć, schłodź. Pokrój kapustę, zalej wodą, wsyp kminek, gotuj 15 min. Odcedź. Dodaj podsmażoną cebulę, ugotowane grzyby. Przypraw.

  2. Rozwałkuj ciasto, wytnij kółka. Na każde kładź farsz, zlep brzegi. Pierożki posmaruj białkiem. Piecz 20 minut w temperaturze 180° C.

    Źródło: Dobry Tydzień

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń