Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Pieczone pierogi z kapustą"
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 311
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 2510
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 311
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 2510
Składniki
Posiekaj mąkę z masłem, dodaj , zagnieć, schłodź. Pokrój kapustę, zalej wodą, wsyp kminek, gotuj 15 min. Odcedź. Dodaj podsmażoną cebulę, ugotowane grzyby. Przypraw.
Rozwałkuj ciasto, wytnij kółka. Na każde kładź farsz, zlep brzegi. Pierożki posmaruj białkiem. Piecz 20 minut w temperaturze 180° C.Źródło: Dobry Tydzień