Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pyszne,świąteczne,śliczne
Sernik Michałek to bogaty w smaku, pieczony sernik inspirowany popularnymi i...
Odsłon: 72331
Pyszna, rozgrzewająca zupa na mleku kokosowym z pastą tom yum. Zupa jest bard...
Odsłon: 528
Ciasto gruszkowe, zwane też u nas babką gruszkową, to przepis, który powinni...
Odsłon: 15574
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3405
Sernik Michałek to bogaty w smaku, pieczony sernik inspirowany popularnymi i...
Odsłon: 72331
Pyszna, rozgrzewająca zupa na mleku kokosowym z pastą tom yum. Zupa jest bard...
Odsłon: 528
Ciasto gruszkowe, zwane też u nas babką gruszkową, to przepis, który powinni...
Odsłon: 15574
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3405
Składniki
Wszystkie składniki wymieszać i zagnieść ciasto. Rozwałkować, delikatnie podsypując mąką na grubość około 3-4 mm, wycinać pierniczki.
Układać na blaszce wyłożonej papierem i piec około 10 minut w temperaturze 180 stopni. Po upieczeniu wystudzić i ozdobić.
Lukier: jedno białko zmiksować z taką ilością cukru pudru (dość dużo), by tworzyło gęstą, nierozlewającą się masę.