Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7878
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 298
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3117
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 595
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7878
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 298
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3117
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 595
Składniki
1. Piekarnik nagrzać do 170 stopni C . 2. Formę keksową posmarować tłuszczem i wysypać mąką. 3. W garnku na małym ogniu roztopić masło, dodać cukier i wymieszać. 4. Po przestudzeniu przelać do miski. 5. Dodać miód, powidła śliwkowe/dżem i przyprawy oraz kakao. 6. Dodać sodę mleko i jajka. 7. Wszystko wymieszać. 8. Dodawać stopniowo mąkę i mieszać tak aby nie było w niej grudek mąki. Ja lubię mocno korzenny piernik oraz wilgotny dlatego czasem dodaję więcej powideł i przypraw. 9. Piec około 50 minut. Można zrobić także polewę czekoladową z roztopionej czekolady.