Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34157
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1362
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113599
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34157
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1362
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113599
Składniki
KARMEL-na suchą patelnie wsypujemy 0,5 szklanki cukru prażymy do rozpuszczenia gdy jest brązowy wlewamy 2/3szkl. wody podgrzewamy aż otrzymamy jednolity płyn studzimy
CIASTO-jajka ucieramy z cukrem dodajemy śmietanę i pozostałe składniki na końcu karmel
PIECZENIE-piernik piekę w 2 blaszkach keksowych o długości 30 cm