Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Piernik na piwie"
Jajka ucieram z cukrem, dodaję miód i olej. Suche przesiane ucieram z masą jajeczną. Pod koniec wlewam piwo, mieszam. Piekę w formie 23 x 33 cm wyłożonej papierem ok. 35 min w 175°C.
Żelatynę zalewam połową soku z pomarańczy, odstawiam. Żurawinę i jabłka podlewam resztą soku pomarańczowego i prażę na małym ogniu, dodając cukier i skórkę pomarańczową. Owoce miksuję i przecieram przez sitko (pozbywam się skórek i pestek), 2 łyżki odkładam. Do reszty dodaję żelatynę i podgrzewam do rozpuszczenia.
Z piernika ścinam wyrośniętą „górkę”, rozdrabniam, łączę z masłem i rozpuszczoną czekoladą. Formuję kulki. Ciasto kroję na 2 blaty.
Tężejące owoce wykładam na jeden blat, przykrywam drugim, dociskam.
Białą czekoladę rozpuszczam, łączę ze zmielonym twarogiem. Schłodzoną śmietankę ubijam na sztywno i delikatnie mieszam z masą twarogową.
Wykładam na wierzch piernika i ozdabiam odłożoną masą owocową. Zanim stężeje, wciskam w biały krem czekoladowe kulki.
Sylwia Drożdż z MielcaŹródło: Kobieta i życie
Pyszne pączki domowej roboty, z dodatkiem piwa, które ogranicza wchłanianie t...
Odsłon: 986
Dziś przedstawiam Wam szybki i zaskakujący deser a jest nim grillowany ananas...
Odsłon: 68
Pyszna orzeźwiająca letnia sałatka.Idealna do grilla jak również na piknik, s...
Odsłon: 251
Pyszna i orzeźwiająca sałatka owocowa z orzechami i płatkami migdałów .Ideal...
Odsłon: 122
Kto nie był na grillu gdzie były grillowane warzywka?!
Odsłon: 60
Świeże warzywa i kremowy bogaty w smaku sos!
Odsłon: 66
Dziś przedstawiam Wam szybki i zaskakujący deser a jest nim grillowany ananas...
Odsłon: 68
Pyszna orzeźwiająca letnia sałatka.Idealna do grilla jak również na piknik, s...
Odsłon: 251
Pyszna i orzeźwiająca sałatka owocowa z orzechami i płatkami migdałów .Ideal...
Odsłon: 122
Kto nie był na grillu gdzie były grillowane warzywka?!
Odsłon: 60
Świeże warzywa i kremowy bogaty w smaku sos!
Odsłon: 66
Składniki
Jajka ucieram z cukrem, dodaję miód i olej. Suche przesiane ucieram z masą jajeczną. Pod koniec wlewam piwo, mieszam. Piekę w formie 23 x 33 cm wyłożonej papierem ok. 35 min w 175°C.
Żelatynę zalewam połową soku z pomarańczy, odstawiam. Żurawinę i jabłka podlewam resztą soku pomarańczowego i prażę na małym ogniu, dodając cukier i skórkę pomarańczową. Owoce miksuję i przecieram przez sitko (pozbywam się skórek i pestek), 2 łyżki odkładam. Do reszty dodaję żelatynę i podgrzewam do rozpuszczenia.
Z piernika ścinam wyrośniętą „górkę”, rozdrabniam, łączę z masłem i rozpuszczoną czekoladą. Formuję kulki. Ciasto kroję na 2 blaty.
Tężejące owoce wykładam na jeden blat, przykrywam drugim, dociskam.
Białą czekoladę rozpuszczam, łączę ze zmielonym twarogiem. Schłodzoną śmietankę ubijam na sztywno i delikatnie mieszam z masą twarogową.
Wykładam na wierzch piernika i ozdabiam odłożoną masą owocową. Zanim stężeje, wciskam w biały krem czekoladowe kulki.
Sylwia Drożdż z MielcaŹródło: Kobieta i życie
Przepisy Desery
Desery
Ciasto z nutką jagodową
Desery
Fale Dunaju
Desery
Mini serniczki z borówkami na ciepło
Desery
Proste ciasto z owocami
Ciasto z nutką jagodową
Bajeczne ciasto z dodatkiem jagód, na pewno zasmakuje całej rodzinie, szybkie...
Odsłon: 23
Fale Dunaju
Pyszne ciasto o pięknej nazwie Fale Dunaju
Odsłon: 1369