Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Piernikowe talarki"
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 38053
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 389
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 154
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 368
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9236
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 38053
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 389
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 154
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 368
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9236
Składniki
Miód, masło i cukier ogrzewaj w rondelku do rozpuszczenia. Lekko ostudź, dodaj szczyptę soli, płaską łyżkę sody, przyprawę do pierników, 2 łyżki skórki pomarańczowej i jajka.
Mąkę przesiej z 2 łyż- kami kakao, dodaj masę miodową. Starannie zagnieć ciasto, odłóż na dobę do lodówki. Następnie rozwałkuj na płat. Wycinaj talarki, piecz 15 min w 180 st. Czekoladę rozpuść w gorącej kąpieli wodnej. Polej ostudzone talarki, ozdób migdałami.
Czas ok. 60 min; porcja – 100 kcal, cena 30 gr.Źródło: Świat kobiety