Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Piernikowe talarki"
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14321
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1666
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 16367
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6588
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14321
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1666
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 16367
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6588
Składniki
Miód, masło i cukier ogrzewaj w rondelku do rozpuszczenia. Lekko ostudź, dodaj szczyptę soli, płaską łyżkę sody, przyprawę do pierników, 2 łyżki skórki pomarańczowej i jajka.
Mąkę przesiej z 2 łyż- kami kakao, dodaj masę miodową. Starannie zagnieć ciasto, odłóż na dobę do lodówki. Następnie rozwałkuj na płat. Wycinaj talarki, piecz 15 min w 180 st. Czekoladę rozpuść w gorącej kąpieli wodnej. Polej ostudzone talarki, ozdób migdałami.
Czas ok. 60 min; porcja – 100 kcal, cena 30 gr.Źródło: Świat kobiety