Do góry

Desery Przepis na:

Piernikowe talarki

Piernikowe talarki

Autor:

Przepisów i artykułów: 3277 Ocena: 28020

Dodano:

Odsłon: 7

Sprawdzony przepis na "Piernikowe talarki"

Składniki

  • 25 dag miodu
  • 10 dag masła
  • 20 dag cukru
  • po łyżce sody i przyprawy do pierników
  • sól
  • skórka pomar
  • 2 jajka
  • kakao
  • 50 dag mąki
  • 20 dag czekolady
  • 10 dag migdałów
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Piernikowe talarki

Przygotowanie

  1. Miód, masło i cukier ogrzewaj w rondelku do rozpuszczenia. Lekko ostudź, dodaj szczyptę soli, płaską łyżkę sody, przyprawę do pierników, 2 łyżki skórki pomarańczowej i jajka.

  2. Mąkę przesiej z 2 łyż- kami kakao, dodaj masę miodową. Starannie zagnieć ciasto, odłóż na dobę do lodówki. Następnie rozwałkuj na płat. Wycinaj talarki, piecz 15 min w 180 st. Czekoladę rozpuść w gorącej kąpieli wodnej. Polej ostudzone talarki, ozdób migdałami.

  3. Czas ok. 60 min; porcja – 100 kcal, cena 30 gr.

    Źródło: Świat kobiety

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń