Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zwyczajne i proste. Takie są najlepsze :)
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 933
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4561
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1190
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 530
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 933
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4561
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1190
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 530
Składniki
Ucieramy mikserem masło z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę. Dodajemy aromat waniliowy i stopniowo dorzucamy jajka. Starannie ucieramy. Wsypujemy mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia, dokładnie mieszamy. Dzielimy masę na pół. Do jednej części dodajemy stopioną czekoladę i delikatnie mieszamy, aż powstanie gładka masa. Do podłużnej natłuszczonej formy przekładamy jasną masę i wygładzamy wierch. Następnie wykładamy masę czekoladową. Pieczemy w temperaturze 190 stopni przez około 30 min. Gotowe ciasto posypujemy cukrem pudrem. Smacznego :)