Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zwyczajne i proste. Takie są najlepsze :)
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 148
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1854
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14580
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19643
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 148
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1854
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14580
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19643
Składniki
Ucieramy mikserem masło z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę. Dodajemy aromat waniliowy i stopniowo dorzucamy jajka. Starannie ucieramy. Wsypujemy mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia, dokładnie mieszamy. Dzielimy masę na pół. Do jednej części dodajemy stopioną czekoladę i delikatnie mieszamy, aż powstanie gładka masa. Do podłużnej natłuszczonej formy przekładamy jasną masę i wygładzamy wierch. Następnie wykładamy masę czekoladową. Pieczemy w temperaturze 190 stopni przez około 30 min. Gotowe ciasto posypujemy cukrem pudrem. Smacznego :)