Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zwyczajne i proste. Takie są najlepsze :)
Podstawę dania stanowi wysokiej jakości polędwica wołowa lub ligawa i mięso w...
Odsłon: 19
Ta potrawa zawsze jest miłym zaskoczeniem dla rodziny. Wszystkim smakuje. Pol...
Odsłon: 814
Podstawę dania stanowi wysokiej jakości polędwica wołowa lub ligawa i mięso w...
Odsłon: 19
Ta potrawa zawsze jest miłym zaskoczeniem dla rodziny. Wszystkim smakuje. Pol...
Odsłon: 814
Składniki
Ucieramy mikserem masło z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę. Dodajemy aromat waniliowy i stopniowo dorzucamy jajka. Starannie ucieramy. Wsypujemy mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia, dokładnie mieszamy. Dzielimy masę na pół. Do jednej części dodajemy stopioną czekoladę i delikatnie mieszamy, aż powstanie gładka masa. Do podłużnej natłuszczonej formy przekładamy jasną masę i wygładzamy wierch. Następnie wykładamy masę czekoladową. Pieczemy w temperaturze 190 stopni przez około 30 min. Gotowe ciasto posypujemy cukrem pudrem. Smacznego :)