Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zwyczajne i proste. Takie są najlepsze :)
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 2821
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 6453
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 2821
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 6453
Składniki
Ucieramy mikserem masło z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę. Dodajemy aromat waniliowy i stopniowo dorzucamy jajka. Starannie ucieramy. Wsypujemy mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia, dokładnie mieszamy. Dzielimy masę na pół. Do jednej części dodajemy stopioną czekoladę i delikatnie mieszamy, aż powstanie gładka masa. Do podłużnej natłuszczonej formy przekładamy jasną masę i wygładzamy wierch. Następnie wykładamy masę czekoladową. Pieczemy w temperaturze 190 stopni przez około 30 min. Gotowe ciasto posypujemy cukrem pudrem. Smacznego :)