Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zwyczajne i proste. Takie są najlepsze :)
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 662
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 97
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 32
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2698
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 662
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 97
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 32
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2698
Składniki
Ucieramy mikserem masło z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę. Dodajemy aromat waniliowy i stopniowo dorzucamy jajka. Starannie ucieramy. Wsypujemy mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia, dokładnie mieszamy. Dzielimy masę na pół. Do jednej części dodajemy stopioną czekoladę i delikatnie mieszamy, aż powstanie gładka masa. Do podłużnej natłuszczonej formy przekładamy jasną masę i wygładzamy wierch. Następnie wykładamy masę czekoladową. Pieczemy w temperaturze 190 stopni przez około 30 min. Gotowe ciasto posypujemy cukrem pudrem. Smacznego :)