Do góry

Desery Przepis na:

Placek drożdżowy z rabarberem

Placek drożdżowy z rabarberem

Autor:

Przepisów i artykułów: 48 Ocena: 186

Dodano:

Odsłon: 112

Ciasto które robi się samo !!!! , na zdjęciu jest połowa porcji.

Składniki

  • drożdże w kostce 10 dag.
  • 1 szklanka cukru
  • 4 jajka roztrzepane
  • 4 szkl. mąki (450)
  • 3/4 szkl. ciepłego mleka
  • 1 szkl. oleju
  • kruszonka ( mąka, cukier, margaryna , smalec )
  • rabarbar 0,5 kg
3-4 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Do miski po kolei dodawaj :

    - rozkruszone drożdże

    -zasyp 1 szkl. cukru

    -4 jajka roztrzepane

    -zasyp 4 szklankami mąki

    -zalej ciepłym mlekiem 3/4 szklanki

    - na koniec olej 1 szklanka

  2. Nic nie rób !!!!! Nie mieszaj !!!!!!)

    Przykryj ściereczką , zostaw na 3 godziny .


    W tym czasie obierz rabarbar,

    Zrób kruszonkę z mąki, cukru, margaryny , smalcu ( nie musi być )

    proporcję tak na oko .



  3. Po 3 godzinach wymieszaj,
    Wyłóż na blachę

    Połóż rabarbar, posyp cukrem i kruszonką

  4. Piec 30 minut w temperaturze 170-180 stopni.





    Owoce mogą być różne.



    Smacznego




    Na zdjęciu jest połowa porcji.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń