Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Świeża drożdżówka... zawsze smaczna;)))))
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 181
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 117
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2646
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 107668
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 181
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 117
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2646
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 107668
Składniki
Do miski wsypać mąkę i wyrośnięty rozczyn(niewielka ilośc mąki,drożdże trochę ciepłego mleka oraz cukier).Jajka utrzec z cukrem i wlać do mąki,wyrabiać ciasto dolewając resztę ciepłego mleka.Następnie wlać roztopioną margarynę i wyrabiać aż do wchłonięcia tłuszczu.Pozostawić do wyrośnięcia.
Przemielony ser połączyś z cukrem żółtkami,mąką ziemniaczaną,aromatem.Dokładnie wymieszać.Na koniec dodać namoczone wcześniej rodzynki.
Składniki na kruszonkę szybko wyrobić w rękach.
Wyrośnięte ciasto przełożyć na blaszkę,na ciasto wyłożyć masę serowo-rodzynkową.Na górę ciasta wysypać kruszonkę.Piec około 40 min w 180stC.