Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Placek marcepanowy"
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 70
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 46
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 70
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 46
Składniki
Owoce oczyść, opłucz, porzeczki oderwij od gałązek. Marcepan pokrój w kosteczkę. Śmietanę wlej do miseczki. Dodaj cukier i cukier waniliowy, lekko ubij. Następnie wbij jajka. Mąkę pszenną przesiej z proszkiem do pieczenia, wsyp do masy śmietanowej. Zmiksuj. Blachę wyłóż pergaminem. Na spodzie rozsmaruj ciasto. Posyp je kostkami marcepanu, po czym wstaw do piekarnika rozgrzanego do temp. 175oC.
Po 10 minutach placek wysuń. Posyp owocami. Piecz dalej 25–30 minut. Ciasto wystudź i posyp grubym cukrem.
60 min; Porcja: 220 kcal; Cena porcji: 0,85 zł;Źródło: Naj