Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Placek marcepanowy"
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11299
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4945
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1142
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9847
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1461
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11299
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4945
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1142
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9847
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1461
Składniki
Owoce oczyść, opłucz, porzeczki oderwij od gałązek. Marcepan pokrój w kosteczkę. Śmietanę wlej do miseczki. Dodaj cukier i cukier waniliowy, lekko ubij. Następnie wbij jajka. Mąkę pszenną przesiej z proszkiem do pieczenia, wsyp do masy śmietanowej. Zmiksuj. Blachę wyłóż pergaminem. Na spodzie rozsmaruj ciasto. Posyp je kostkami marcepanu, po czym wstaw do piekarnika rozgrzanego do temp. 175oC.
Po 10 minutach placek wysuń. Posyp owocami. Piecz dalej 25–30 minut. Ciasto wystudź i posyp grubym cukrem.
60 min; Porcja: 220 kcal; Cena porcji: 0,85 zł;Źródło: Naj