Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Placek winogronowy"
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 102134
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1986
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5848
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5845
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 102134
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1986
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5848
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5845
Składniki
Wszystkie na ciasto muszą być dobrze schłodzone. Mąkę posiekać z masłem, dodać resztę składników, szybko zagnieść i włożyć do lodówki na godzinę.
Ciasto rozwałkować i przełożyć do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia. Podpiec na złoty kolor w nagrzanym do 200oC piekarniku.
Winogrona umyć, oberwać z gałązek, osuszyć, przekroić i usunąć pestki. Przygotowane owoce wyłożyć na podpieczone ciasto.
Przygotować kruszonkę: mąkę zagnieść z masłem i cukrem, rozkruszyć na winogrona. Piec dalej przez ok. 35 minut.
ok. 65 minut
Do kruszonki warto dodać rozgniecione lekko w dłoni płatki migdałowe i kilka kropli ulubionego olejku.Źródło: Twoje Imperium