Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 2422
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 18160
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 2422
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 18160
Składniki
CIASTO: Jajka ubić z cukrem mikserem do białości i powoli dodawać resztę składników. Dobrze zmiksować
KRUSZONKA: Margarynę połączyć z cukrem, mąką i wiórkami i lekko rozetrzeć palcami by powstały kruszyny.
Ciasto wylewamy na blachę (40x25). Ułożyć na cieście jabłka i i posypać kruszonką. Włożyć do nagrzanego piekarnika w temp 180-190 stopni (góra-dół). Piec na zloty kolor.