Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Placek z jagodami"
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 11190
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1197
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11735
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 1399
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 11190
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1197
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11735
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 1399
Składniki
Miękką margarynę utrzeć z 3/4 szklanki cukru pudru. Ucierając, wbijać kolejno po jednym jajku. Następnie dodać przesianą mąkę pszenną i ziemniaczaną (łyżeczkę mąki ziemniaczanej odłożyć) oraz proszek do pieczenia i aromat. Dokładnie wymieszać.
Jagody umyć, osuszyć i wymieszać z mąką ziemniaczaną. Połowę jagód ostrożnie wymieszać z ciastem. Całość rozsmarować na natłuszczonej blasze. Posypać resztą jagód.
Piec około 45 minut w temperaturze 180°C-200°C. Przed wyjęciem zrobić test suchego patyczka. Odstawić do ostygnięcia, a następnie pokroić na porcje.
ok. 55 minut
Ciasto najlepiej smakuje w dniu, w którym zostało upieczone. Warto podać je z kulką lodów waniliowych.Źródło: Twoje Imperium