Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Placek z jagodami"
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10382
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336727
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4222
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 423452
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10382
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336727
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4222
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 423452
Składniki
Miękką margarynę utrzeć z 3/4 szklanki cukru pudru. Ucierając, wbijać kolejno po jednym jajku. Następnie dodać przesianą mąkę pszenną i ziemniaczaną (łyżeczkę mąki ziemniaczanej odłożyć) oraz proszek do pieczenia i aromat. Dokładnie wymieszać.
Jagody umyć, osuszyć i wymieszać z mąką ziemniaczaną. Połowę jagód ostrożnie wymieszać z ciastem. Całość rozsmarować na natłuszczonej blasze. Posypać resztą jagód.
Piec około 45 minut w temperaturze 180°C-200°C. Przed wyjęciem zrobić test suchego patyczka. Odstawić do ostygnięcia, a następnie pokroić na porcje.
ok. 55 minut
Ciasto najlepiej smakuje w dniu, w którym zostało upieczone. Warto podać je z kulką lodów waniliowych.Źródło: Twoje Imperium