Desery Przepis na:
Przepisów i artykułów: 24 Ocena: 63
Dodano: 12.07.2010
Odsłon: 3253
> 6 os. | 60 min | średnie | przystępne |
CIASTO. Rozdzielić białka od żółtek. W garnku roztopić margarynę, cukier, kakao. Potem dodać żółtka, mąkę krupczatkę i proszek do pieczenia. Białka ubić na sztywno.
MASA KOKOSOWA. Ubić białka, cukier puder i mieszać z kokosami.
Ciemne ciasto podzielić na pół. Piec w 200 stopniach - 45 minut.
Schemat przełożenia: ciasto masa ciasto
Na skróty
Komentarze do przepisu (3)

Annuar 13 lipca 2010Zgłoś do usunięcia
Fajny pomysł, zwykle daje się pianę z kokosa na wierzch, ale wtedy często jest wysuszona. W środku jest bardziej miękka i dekoracyjnie wygląda :)1 Kto głosował? | Odpowiedz

parisa 13 lipca 2010Zgłoś do usunięcia
biancorossa dodaj do ulubionych jak ja!1 Kto głosował? | Odpowiedz

biancorossa 12 lipca 2010Zgłoś do usunięcia
Ciekawy przepis,dodam do zakładki ,żeby mi nie zginął1 Kto głosował? | Odpowiedz