Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie w przygotowaniu i pyszne ciasto z ulubionymi owocami:)
Najpopularniejsze pierogi z mięsem w kuchni polskiej, czyli mięso z rosołu, t...
Odsłon: 90
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4327
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2605
Najpopularniejsze pierogi z mięsem w kuchni polskiej, czyli mięso z rosołu, t...
Odsłon: 90
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4327
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2605
Składniki
Masło utrzyj na gładką masę. Wszystkie składniki dodawaj w kolejności: cukier, jajka, cukier waniliowy, ocet, olej i mąka wymieszana z proszkiem do pieczenia i przesiana.
Masę wylej na wyłożoną papierem blaszkę. Na wierzch wyłóż ulubione owoce, np. śliwki, jabłka, truskawki. Można posypać kruszonką. Piec 50 minut. Dodatkową zaletą ciasta jest to, że przygotowując je zimą możemy wykorzystać owoce bez rozmrażania!