Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pyszny deser nadający sie jako masa do tortów jak i do samoistego spozycia w gorące dni!!:)
        
        
        
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35718
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1212
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1759
            Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 6019
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35718
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1212
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1759
            Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 6019
        
        Składniki
3 galaretki o roznych smakach rozpuszczamy każdą z osobna.i gdy stężeje kroimy w kostke. Smietane ubijamy z cukrem pudrem i i cukrem waniliowym.żelatyne rozpuszczamy w gorącej wodzie, następnie czekamy by przestygła..Zimną zelatyne dodajemy do śmietany i chwilke jeszcze ubijamy.Dodajemy pokrojone galaretki, orzechy i rodzynki.lekko mieszamy i wlewamy do blachy:)wkładamy na 15 min do lodówki by zelatyna sciela calosc. nastepnie 2 galaretki o takim amym smaku rozpuszczamy w wodzie,,tężejącą wylewamy do placka i wstawiamy do lodówki:))) smacznego