Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Placuszki na zsiadłym mleku"
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 352
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1208
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1270
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13420
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 352
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1208
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1270
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13420
Składniki
Drożdże rozcieram z cukrem, dodaję zsiadłe mleko, jajka, sól i stopniowo, stale mieszając, mąkę. Odstawiam na 10-15 minut w ciepłe miejsce. Wyrośnięte ciasto mieszam.
Na rozgrzany na patelni tłuszcz nakładam małe porcje ciasta. Smażę z obydwu stron za jasny złoty kolor. Podaję posmarowane homogenizowanym serkiem waniliowym i ozdobione dżemem truskawkowym.
<strong>Czas przygotowania 60 minut. Cena sztuki około 0,30 zł.</strong>Źródło: Rewia