Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Placuszki na zsiadłym mleku"
        
        
        
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35745
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1222
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1761
            Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 6053
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35745
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1222
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1761
            Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 6053
        
        Składniki
Drożdże rozcieram z cukrem, dodaję zsiadłe mleko, jajka, sól i stopniowo, stale mieszając, mąkę. Odstawiam na 10-15 minut w ciepłe miejsce. Wyrośnięte ciasto mieszam.
Na rozgrzany na patelni tłuszcz nakładam małe porcje ciasta. Smażę z obydwu stron za jasny złoty kolor. Podaję posmarowane homogenizowanym serkiem waniliowym i ozdobione dżemem truskawkowym.
<strong>Czas przygotowania 60 minut. Cena sztuki około 0,30 zł.</strong>Źródło: Rewia