Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Placuszki na zsiadłym mleku"
Tradycyjny przepis na delikatną gotowaną w całości białą kapustę. Dodatek aut...
Odsłon: 278
Cudownie kremowy sernik na ciasteczkowym spodzie z wyczuwalną nutą pistacji i...
Odsłon: 1153
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 664
Tradycyjny przepis na delikatną gotowaną w całości białą kapustę. Dodatek aut...
Odsłon: 278
Cudownie kremowy sernik na ciasteczkowym spodzie z wyczuwalną nutą pistacji i...
Odsłon: 1153
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 664
Składniki
Drożdże rozcieram z cukrem, dodaję zsiadłe mleko, jajka, sól i stopniowo, stale mieszając, mąkę. Odstawiam na 10-15 minut w ciepłe miejsce. Wyrośnięte ciasto mieszam.
Na rozgrzany na patelni tłuszcz nakładam małe porcje ciasta. Smażę z obydwu stron za jasny złoty kolor. Podaję posmarowane homogenizowanym serkiem waniliowym i ozdobione dżemem truskawkowym.
<strong>Czas przygotowania 60 minut. Cena sztuki około 0,30 zł.</strong>Źródło: Rewia