Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne placuszki ryżowe zamiast racuchów.
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7515
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2488
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7515
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2488
Składniki
Ryż gotujemy na sypko , odcedzamy i studzimy. Jajka rozcieramy z cukrem. Ciagle mieszając dodajemy na przemian mąkę z proszkiem do pieczenia, jogurt lub śmietanę. Na koniec ugotowany ryż.
Na patelnio rozgrzewamy olej. Łyżką kładziemy niewielkie porcje ciasta i smażymy na jasno złoty kolor. Ciepłe racuszki podajemy z konfiturami lub zmiksowanymi świeżymi owocami albo z cukrem pudrem.
Zamiast 2 op. cukru waniliowego można dodać 2 łyżki cukru.