Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne placuszki ryżowe zamiast racuchów.
Orzechowy Kochanek czyli ciasto czekoladowe z kremem z masła orzechowego to p...
Odsłon: 1189
Wykwintny, lecz bardzo prosty przepis na krewetki pieczone z warzywami! Potra...
Odsłon: 107
Dorsz, jest to bardzo smaczna ryba i do tego bardzo zdrowa. Dzisiejsza propoz...
Odsłon: 196
Roladki z tortilli z szynką i serem żółtym zapiekane w piekarniku to ekspreso...
Odsłon: 1200
Orzechowy Kochanek czyli ciasto czekoladowe z kremem z masła orzechowego to p...
Odsłon: 1189
Wykwintny, lecz bardzo prosty przepis na krewetki pieczone z warzywami! Potra...
Odsłon: 107
Dorsz, jest to bardzo smaczna ryba i do tego bardzo zdrowa. Dzisiejsza propoz...
Odsłon: 196
Roladki z tortilli z szynką i serem żółtym zapiekane w piekarniku to ekspreso...
Odsłon: 1200
Składniki
Ryż gotujemy na sypko , odcedzamy i studzimy. Jajka rozcieramy z cukrem. Ciagle mieszając dodajemy na przemian mąkę z proszkiem do pieczenia, jogurt lub śmietanę. Na koniec ugotowany ryż.
Na patelnio rozgrzewamy olej. Łyżką kładziemy niewielkie porcje ciasta i smażymy na jasno złoty kolor. Ciepłe racuszki podajemy z konfiturami lub zmiksowanymi świeżymi owocami albo z cukrem pudrem.
Zamiast 2 op. cukru waniliowego można dodać 2 łyżki cukru.