Desery Przepis na:
Przepisów i artykułów: 37 Ocena: 404
Dodano: 14.03.2010
Odsłon: 9073
3-4 os. | 15 min | średnie | przystępne |
Ryż gotujemy na sypko , odcedzamy i studzimy. Jajka rozcieramy z cukrem. Ciagle mieszając dodajemy na przemian mąkę z proszkiem do pieczenia, jogurt lub śmietanę. Na koniec ugotowany ryż.
Na patelnio rozgrzewamy olej. Łyżką kładziemy niewielkie porcje ciasta i smażymy na jasno złoty kolor. Ciepłe racuszki podajemy z konfiturami lub zmiksowanymi świeżymi owocami albo z cukrem pudrem.
Zamiast 2 op. cukru waniliowego można dodać 2 łyżki cukru.
Na skróty
Komentarze do przepisu (2)

Olecha 01 grudnia 2010Zgłoś do usunięcia
wypróbowałam tego przepisu i... bardzo smaczne te placuszki :)9 Kto głosował? | Odpowiedz

ANIKA26 06 lipca 2010Zgłoś do usunięcia
Brzmi ciekawie, ostatnio mam sezon na ryż w kombinacji plackowej:) Do ulubionych:) Pozdrawiam!9 Kto głosował? | Odpowiedz