Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne placuszki ryżowe zamiast racuchów.
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1606
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232017
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5093
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1606
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232017
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5093
Składniki
Ryż gotujemy na sypko , odcedzamy i studzimy. Jajka rozcieramy z cukrem. Ciagle mieszając dodajemy na przemian mąkę z proszkiem do pieczenia, jogurt lub śmietanę. Na koniec ugotowany ryż.
Na patelnio rozgrzewamy olej. Łyżką kładziemy niewielkie porcje ciasta i smażymy na jasno złoty kolor. Ciepłe racuszki podajemy z konfiturami lub zmiksowanymi świeżymi owocami albo z cukrem pudrem.
Zamiast 2 op. cukru waniliowego można dodać 2 łyżki cukru.