Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis bierze udział w konkursie
To niezwykle prosty i smaczny deser. Orzeźwiające pomarańcze doskonale komponują się z słodkim musem czekoladowym
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34157
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1361
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113599
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34157
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1361
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113599
Składniki
Śmietankę podgrzewać w garnuszku do momentu wrzenia wtedy zdjąć ją z ognia. Wrzucić do niej połamaną czekoladę odstawić na 3-4 minuty i dokładnie wymieszać aby czekolada rozpuściła się w śmietance. Następnie czekoladową śmietankę przykryć folią spożywczą i schować do lodówki na kilka godzin. Najlepiej na całą noc aby się dobrze schłodziła.
Pomarańcze wyfiletować, pokroić w kostkę i wrzucić do pucharków lub innego naczynia w którym będziemy przygotowywali deser.
Galaretkę przygotować według przepisu na opakowaniu. Następnie ostudzić i wlać po równo do pucharków. Wstawić do lodówki aby galaretka zastygła.
Przygotowaną wcześniej czekoladową śmietankę ubić mikserem na najwyższych obrotach. Przełożyć do rękawa cukierniczego i wycisnąć na wierzch galaretki. Tak przygotowany deser wstawić do lodówki aby się schłodził.