Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Pralinki cynamonowe z rodzynkami"
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1634
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1406
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1431
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1529
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1634
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1406
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1431
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1529
Składniki
Przepis przysłała Lucyna Stachowska z Czerwonej Wody.
Kaszę jaglaną opłucz zimną wodą, przelej szklanką wrzątku, żeby usunąć goryczkę. Kaszę włóż do rondelka, zalej szklanką wrzątku, gotuj na małym ogniu ok. 15 minut, aż wchłonie całą wodę i będzie miękka. Ostudź.
Rodzynki zalej szklanką wrzątku, po 5 minutach odcedź. Ostudź. Zmiksuj. Dodaj do kaszy, wsyp cynamon, cukier puder i cukry waniliowe, dokładnie wymieszaj.
Z masy uformuj kulki wielkości orzecha włoskiego. Płatki migdałowe upraż na patelni. Połowę kulek obtocz w wiórkach kokosowych, resztę w płatkach migdałowych. Schłodź.
<strong>Czas przygotowania 30 min, ilość porcji 4, cena za porcję 1,40 zł.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie