Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Pralinki cynamonowe z rodzynkami"
Przepis przysłała Lucyna Stachowska z Czerwonej Wody.
Kaszę jaglaną opłucz zimną wodą, przelej szklanką wrzątku, żeby usunąć goryczkę. Kaszę włóż do rondelka, zalej szklanką wrzątku, gotuj na małym ogniu ok. 15 minut, aż wchłonie całą wodę i będzie miękka. Ostudź.
Rodzynki zalej szklanką wrzątku, po 5 minutach odcedź. Ostudź. Zmiksuj. Dodaj do kaszy, wsyp cynamon, cukier puder i cukry waniliowe, dokładnie wymieszaj.
Z masy uformuj kulki wielkości orzecha włoskiego. Płatki migdałowe upraż na patelni. Połowę kulek obtocz w wiórkach kokosowych, resztę w płatkach migdałowych. Schłodź.
<strong>Czas przygotowania 30 min, ilość porcji 4, cena za porcję 1,40 zł.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie
Przepyszne praliny z deliktną galaretką w środku.
Odsłon: 2531
Lekkie, słodkie zapomnienie... z aromatycznymi jabłkami i amarantusem- jesień...
Odsłon: 1439
Pralinki kokosowe - każdy uwielbia te drobne łakocie! Delikatne nadzienie, a...
Odsłon: 1660
Do smalcu z boczkiem, cebulą i jabłkiem pysznie smakują ogórki małosolne. To...
Odsłon: 56
Z pewnością każdy marzy o własnej wędzarni, ale nawet bez tego udogodnienia m...
Odsłon: 466
Pyszne i zdrowe danie obiadowe.Porcja warzyw z dodatkiem mięsa mielonego i ryżu.
Odsłon: 76
Halloumi to cypryjski ser bardzo popularny w kuchni śródziemnomorskiej. Wspan...
Odsłon: 36
Klopsy przygotowałam trochę inaczej dodając posiekaną natkę pietruszki i kope...
Odsłon: 47
Do smalcu z boczkiem, cebulą i jabłkiem pysznie smakują ogórki małosolne. To...
Odsłon: 56
Z pewnością każdy marzy o własnej wędzarni, ale nawet bez tego udogodnienia m...
Odsłon: 466
Pyszne i zdrowe danie obiadowe.Porcja warzyw z dodatkiem mięsa mielonego i ryżu.
Odsłon: 76
Halloumi to cypryjski ser bardzo popularny w kuchni śródziemnomorskiej. Wspan...
Odsłon: 36
Klopsy przygotowałam trochę inaczej dodając posiekaną natkę pietruszki i kope...
Odsłon: 47
Składniki
Przepis przysłała Lucyna Stachowska z Czerwonej Wody.
Kaszę jaglaną opłucz zimną wodą, przelej szklanką wrzątku, żeby usunąć goryczkę. Kaszę włóż do rondelka, zalej szklanką wrzątku, gotuj na małym ogniu ok. 15 minut, aż wchłonie całą wodę i będzie miękka. Ostudź.
Rodzynki zalej szklanką wrzątku, po 5 minutach odcedź. Ostudź. Zmiksuj. Dodaj do kaszy, wsyp cynamon, cukier puder i cukry waniliowe, dokładnie wymieszaj.
Z masy uformuj kulki wielkości orzecha włoskiego. Płatki migdałowe upraż na patelni. Połowę kulek obtocz w wiórkach kokosowych, resztę w płatkach migdałowych. Schłodź.
<strong>Czas przygotowania 30 min, ilość porcji 4, cena za porcję 1,40 zł.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie
Przepisy Desery
Desery
SERNIK GALARETKOWIEC
Desery
Torcik dla synowej
Desery
Przepis na ciasteczka bez masła, bez tłuszczu. Bardzo szybkie!
Desery
Lody solony karmel według Ewy Wachowicz
SERNIK GALARETKOWIEC
Nie jestem mistrzem wypieków ale zalać i mieszać galaretki to raczej potrafię...
Odsłon: 34
Torcik dla synowej
Torcik który dzisiaj przedstawiam , zrobiłam dla mojej synowej na jej kolejne...
Odsłon: 266