Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Pralinki cynamonowe z rodzynkami"
Pyszne ekspresowe danie na upalny dzień, marynowane śledzie w zalewie octowej...
Odsłon: 107
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 767
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 863
Pyszne ekspresowe danie na upalny dzień, marynowane śledzie w zalewie octowej...
Odsłon: 107
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 767
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 863
Składniki
Przepis przysłała Lucyna Stachowska z Czerwonej Wody.
Kaszę jaglaną opłucz zimną wodą, przelej szklanką wrzątku, żeby usunąć goryczkę. Kaszę włóż do rondelka, zalej szklanką wrzątku, gotuj na małym ogniu ok. 15 minut, aż wchłonie całą wodę i będzie miękka. Ostudź.
Rodzynki zalej szklanką wrzątku, po 5 minutach odcedź. Ostudź. Zmiksuj. Dodaj do kaszy, wsyp cynamon, cukier puder i cukry waniliowe, dokładnie wymieszaj.
Z masy uformuj kulki wielkości orzecha włoskiego. Płatki migdałowe upraż na patelni. Połowę kulek obtocz w wiórkach kokosowych, resztę w płatkach migdałowych. Schłodź.
<strong>Czas przygotowania 30 min, ilość porcji 4, cena za porcję 1,40 zł.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie