Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Pralinki cynamonowe z rodzynkami"
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1927
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1620
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 2566
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1927
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1620
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 2566
Składniki
Przepis przysłała Lucyna Stachowska z Czerwonej Wody.
Kaszę jaglaną opłucz zimną wodą, przelej szklanką wrzątku, żeby usunąć goryczkę. Kaszę włóż do rondelka, zalej szklanką wrzątku, gotuj na małym ogniu ok. 15 minut, aż wchłonie całą wodę i będzie miękka. Ostudź.
Rodzynki zalej szklanką wrzątku, po 5 minutach odcedź. Ostudź. Zmiksuj. Dodaj do kaszy, wsyp cynamon, cukier puder i cukry waniliowe, dokładnie wymieszaj.
Z masy uformuj kulki wielkości orzecha włoskiego. Płatki migdałowe upraż na patelni. Połowę kulek obtocz w wiórkach kokosowych, resztę w płatkach migdałowych. Schłodź.
<strong>Czas przygotowania 30 min, ilość porcji 4, cena za porcję 1,40 zł.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie