Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo latwy przepis. Idealny na Wielkanoc. U mnie co prawda byl na Boze Narodzenie (kaprys mlodszgo brata) :)
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10670
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4794
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 900
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9097
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1346
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10670
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4794
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 900
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9097
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1346
Składniki
Mleko w puszce gotowac na malym ogniu przez 3h, po tym czasie powinno utworzyc ie toffi. Ostudzic.
Z podanych skladnikow zagniesc ciasto (gdyby bylo za suche mozna dodac odrobine mleka). Odstwic do lodowki na 1h po czym rozwalkowac, ponaklowac widecem i piec ok 45min w temp 180c. Ja zwykle pieke w standardowej, prostkatnej blasze.
Schlodzone maslo utrzec mikserem stopniowo dodajac toffi z puszki.
Wylozyc mase na upieczony,wystudzony spod. Udekorowac wg uznania. Mozna rowniez polac rozpuszczona, gorzka czekolda.