Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo latwy przepis. Idealny na Wielkanoc. U mnie co prawda byl na Boze Narodzenie (kaprys mlodszgo brata) :)
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 39
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 836
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2107
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4108
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 39
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 836
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2107
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4108
Składniki
Mleko w puszce gotowac na malym ogniu przez 3h, po tym czasie powinno utworzyc ie toffi. Ostudzic.
Z podanych skladnikow zagniesc ciasto (gdyby bylo za suche mozna dodac odrobine mleka). Odstwic do lodowki na 1h po czym rozwalkowac, ponaklowac widecem i piec ok 45min w temp 180c. Ja zwykle pieke w standardowej, prostkatnej blasze.
Schlodzone maslo utrzec mikserem stopniowo dodajac toffi z puszki.
Wylozyc mase na upieczony,wystudzony spod. Udekorowac wg uznania. Mozna rowniez polac rozpuszczona, gorzka czekolda.