Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Przepis na sernik królewski"
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1134
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5666
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8763
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18172
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1134
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5666
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8763
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18172
Składniki
do miski przesiej mąkę z cukrem pudrem. Wsyp kakao, sól i proszek do pieczenia. Przełóż śmietanę, żółtka i masło w kawałkach. Zagnieć ciasto i podziel je na dwie porcje.
Jedną porcję lekko rozwałkuj i wyłóż na spód formy. Piecz w nagrzanym piekarniku w temperaturze 165° C ok. 15 minut, drugą owiń folią i włóż do zamrażarki.
Twaróg i mąkę ziemniaczaną połącz z cukrem pudrem, dodając kawałki miękkiego masła. Dokładnie zmiksuj (najlepiej na średnich obrotach). Wbij 2 jajka (każde miksuj ok. minuty), a na koniec wsyp ziarenka wanilii.
Masę wylej na podpieczony i ostudzony spód. Na to zetrzyj drugą część kakaowego ciasta i piecz sernik ok. 60 minut w temperaturze 165° C.
Wyjmij i zostaw do całkowitego wystygnięcia. Wstaw do lodówki, najlepiej na całą noc.Źródło: Na żywo