Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Ptysie z ajerkoniakiem"
Czy możliwe jest przygotowanie ciasta czekoladowego w 5 minut? Oczywiście, że...
Odsłon: 32757
Ciasto Delicjusz to ciasto składające się z dwóch rodzajów ciasta biszkoptowe...
Odsłon: 9699
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 2182
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 4179
Pyszne, puszyste i delikatne ciasto jogurtowe z owocami. Idealne w sezonie ow...
Odsłon: 916
Czy możliwe jest przygotowanie ciasta czekoladowego w 5 minut? Oczywiście, że...
Odsłon: 32757
Ciasto Delicjusz to ciasto składające się z dwóch rodzajów ciasta biszkoptowe...
Odsłon: 9699
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 2182
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 4179
Pyszne, puszyste i delikatne ciasto jogurtowe z owocami. Idealne w sezonie ow...
Odsłon: 916
Składniki
Wodę zagotuj z masłem i cukrem waniliowym. Wsyp mąkę, gotuj, mieszając, aż masa zgęstnieje. Gdy przestygnie, wbijaj jajka, ciągle miksując. Razem z ostatnim jajkiem dodaj proszek.
Na blachę przykrytą pergaminem nałóż 16 porcji ciasta. Ptysie piecz 35 min w temp 180 st. Wystudź, rozetnij. Śmietanę ubij z zagęstnikiem i ajerkoniakiem. Ciastka przełóż kremem. Posyp cukrem pudrem.Źródło: Tina