Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Ptysie z ajerkoniakiem"
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 850
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5833
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9660
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 298
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 850
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5833
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9660
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 298
Składniki
Wodę zagotuj z masłem i cukrem waniliowym. Wsyp mąkę, gotuj, mieszając, aż masa zgęstnieje. Gdy przestygnie, wbijaj jajka, ciągle miksując. Razem z ostatnim jajkiem dodaj proszek.
Na blachę przykrytą pergaminem nałóż 16 porcji ciasta. Ptysie piecz 35 min w temp 180 st. Wystudź, rozetnij. Śmietanę ubij z zagęstnikiem i ajerkoniakiem. Ciastka przełóż kremem. Posyp cukrem pudrem.Źródło: Tina