Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Ptysie z ajerkoniakiem"
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 117893
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8310
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3089
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2029
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1498
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 117893
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8310
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3089
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2029
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1498
Składniki
Wodę zagotuj z masłem i cukrem waniliowym. Wsyp mąkę, gotuj, mieszając, aż masa zgęstnieje. Gdy przestygnie, wbijaj jajka, ciągle miksując. Razem z ostatnim jajkiem dodaj proszek.
Na blachę przykrytą pergaminem nałóż 16 porcji ciasta. Ptysie piecz 35 min w temp 180 st. Wystudź, rozetnij. Śmietanę ubij z zagęstnikiem i ajerkoniakiem. Ciastka przełóż kremem. Posyp cukrem pudrem.Źródło: Tina