Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Ptysie z ajerkoniakiem"
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10325
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2958
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2052
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 786
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10325
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2958
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2052
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 786
Składniki
Wodę zagotuj z masłem i cukrem waniliowym. Wsyp mąkę, gotuj, mieszając, aż masa zgęstnieje. Gdy przestygnie, wbijaj jajka, ciągle miksując. Razem z ostatnim jajkiem dodaj proszek.
Na blachę przykrytą pergaminem nałóż 16 porcji ciasta. Ptysie piecz 35 min w temp 180 st. Wystudź, rozetnij. Śmietanę ubij z zagęstnikiem i ajerkoniakiem. Ciastka przełóż kremem. Posyp cukrem pudrem.Źródło: Tina