Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Ptysie z mascarpone"
Możemy je zamrozić. Dzięki temu wyjdą „lodowe ptysie”. Przepis przysłała Marta Pedo z Kroczyna
Ciasto: w garnku zagotuj 2 szklanki wody z margaryną. Wsyp mąkę, wymieszaj, ostudź. Dodawaj po jednym jajku i sól, ucierając.
Ciasto włóż do szprycy, wyciśnij niewielkie kleksy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temp. 220°C. Gdy ptysie zaczną rosnąć, zmniejsz do 170°C, piecz łącznie 20 minut.
Krem: czekoladę połam na kawałki, włóż do rondelka, stop. Ostudź. Dodawaj po łyżce mascarpone, cały czas mieszając. Śmietanę kremówkę ubij z cukrem pudrem i olejkiem waniliowym. Dodaj krem mascarpone, wymieszaj.
Krem włóż do rękawa cukierniczego, napełnij ptysie. Schłodź. Udekoruj cukrem pudrem lub czekoladą.
Czas przygotowania: 45 min, ilość porcji: 10, cena za porcję: 1,70 zł.Źródło: Chwila dla Ciebie
Sałatka z soczystymi i słodkimi owocami granatu
Odsłon: 3029
Boski duet...granat i czekolada:) Nie czekaj...zrób!!!
Odsłon: 4847
Jesień ma swoje plusy, chociażby takie że w sklepach pojawiają się owoce gran...
Odsłon: 615
Przepis dnia
Nastepne danie z kuchni Szweckiej,ja akurat to jadlam z miesa z sarny,ale swi...
Odsłon: 39800
Sałatka z soczystymi i słodkimi owocami granatu
Odsłon: 3029
Boski duet...granat i czekolada:) Nie czekaj...zrób!!!
Odsłon: 4847
Jesień ma swoje plusy, chociażby takie że w sklepach pojawiają się owoce gran...
Odsłon: 615
Przepis dnia
Nastepne danie z kuchni Szweckiej,ja akurat to jadlam z miesa z sarny,ale swi...
Odsłon: 39800
Składniki
Możemy je zamrozić. Dzięki temu wyjdą „lodowe ptysie”. Przepis przysłała Marta Pedo z Kroczyna
Ciasto: w garnku zagotuj 2 szklanki wody z margaryną. Wsyp mąkę, wymieszaj, ostudź. Dodawaj po jednym jajku i sól, ucierając.
Ciasto włóż do szprycy, wyciśnij niewielkie kleksy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temp. 220°C. Gdy ptysie zaczną rosnąć, zmniejsz do 170°C, piecz łącznie 20 minut.
Krem: czekoladę połam na kawałki, włóż do rondelka, stop. Ostudź. Dodawaj po łyżce mascarpone, cały czas mieszając. Śmietanę kremówkę ubij z cukrem pudrem i olejkiem waniliowym. Dodaj krem mascarpone, wymieszaj.
Krem włóż do rękawa cukierniczego, napełnij ptysie. Schłodź. Udekoruj cukrem pudrem lub czekoladą.
Czas przygotowania: 45 min, ilość porcji: 10, cena za porcję: 1,70 zł.Źródło: Chwila dla Ciebie
Przepisy Desery
Desery
Bułeczki drożdżowe z rabarbarem
Desery
Ciasto jogurtowe z brzoskwiniami
Desery
Ciasto z musem truskawkowym bez pieczenia. Poczujesz smak lata
Desery
Ciasto Rajskie Jabłuszko
Bułeczki drożdżowe z rabarbarem
Szybkie i smaczne bułeczki tym razem z rabarbarem.Najlepiej smakują z owocami...
Odsłon: 36
Ciasto jogurtowe z brzoskwiniami
Sprawdzony przepis na pyszne ciasto z owocami, które wychodzi za każdym razem...
Odsłon: 94