Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Ptysie z waniliowym kremem"
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 179
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 2186
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 513
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 179
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 2186
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 513
Składniki
Kilka godzin wcześniej zrób kajmak. Puszkę z mlekiem zanurz w wodzie i gotuj 2 godziny (otwieraj, gdy wystygnie) lub gotuj w szerokim garnku z grubym dnem mleko z cukrem, solą i esencją, aż ściemnieje i zgęstnieje.
Żółtka utrzyj z cukrem, cukrem waniliowym i masłem. Masę podziel na dwie części. Do jednej dodawaj partiami ugotowany, przestudzony budyń waniliowy, a do drugiej karmelowy. Ucieraj na gładki krem.
Dolną część ptysiów napełnij kremem waniliowym, na niego wyłóż krem karmelowy. Górną części posmaruj kajmakiem i przykryj nimi dolne części z kremem.
Po upieczeniu zostaw sernik w otwartym piekarniku do przestudzenia.Źródło: Kobieta i życie