Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto składające się z przepysznego biszkoptu, pianki wiśniowej z kawałkami wiśni i puszystej bitej śmietany idealne będzie na przyjęcie czy podwieczorek. Ciasto rozpływa się w ustach. Pianka została zrobiona na bazie jogurtu naturalnego, śmietany kremówki oraz galaretki.
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5365
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1720
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5241
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1751
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5365
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1720
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5241
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1751
Składniki
Biszkopt: Białka ubijamy na sztywną pianę. Wsypujemy cukier i ubijamy do całkowitego rozpuszczenia się cukru. Dodajemy żółtka i chwilę ubijamy. Wsypujemy obie mąki oraz proszek do pieczenia i delikatnie mieszamy. Ciasto przekładamy do tortownicy o średnicy około 18 cm, wyłożonej papierem do pieczenia. Biszkopt pieczemy około 15 minut w temperaturze 170 stopni. Sprawdzamy suchym patyczkiem czy jest upieczony. Upieczony dokładnie studzimy.
Pianka: Galaretkę rozpuszczamy w gorącej wodzie. Odstawiamy do ostygnięcia. Wkładamy na kilka minut do lodówki aby lekko stężała. Śmietanę kremówkę ubijamy na puszystość. Dodajemy galaretkę i jogurt naturalny. Ubijamy.
Wiśnie drylujemy i dodajemy do pianki. Mieszamy.
Tortownicę wykładamy folią aluminiową. Przekładamy do tortownicy biszkopt. Na biszkopt wylewamy piankę. Wstawiamy na noc do lodówki.
Bita śmietana: śnieżkę ubijamy z mlekiem na puszystość.
Torcik wyciągamy z tortownicy i smarujemy boki jak i wierzch bitą śmietaną.
Gotowe!