Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To brownie z orzechami przypomina nieco naszego klasycznego murzynka. Może przez łatwość wykonania i szybkość pieczenia. Składniki i proporcje puszystego brownie z orzechami są dodatkowym plusem tego wypieku. Bardzo łatwo je zapamiętać. Orzechy w tym wypieku grają kluczową rolę. Nadają charakter i smak temu brownie. Nie można im się oprzeć w tym cieście. Moim zdaniem puszyste brownie z orzechami to doskonały deser na jesienne popołudnia.
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 287
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 287
Składniki
Orzechy laskowe mielimy. Masło lub margarynę wraz ze 100 g cukru i wodą rozpuszczamy. Czekoladę łamiemy na kawałki. Dodajemy do rozpuszczonych składników. Mieszamy do momentu rozpuszczenia się czekolady. Mąkę i proszek do pieczenia mieszamy. Jajka ubijamy na sztywno z 50 g cukru. Do masy jajecznej dodajemy partiami wystudzony sos czekoladowy. Miksujemy. Dodajemy mąkę i proszek do pieczenia. Miksujemy. Małą kwadratową formę do pieczenia smarujemy masłem i obsypujemy bułką tartą. Wlewamy ciasto. Na wierzchu sypiemy mielone orzechy laskowe. Całość pieczemy około 50 minut w 180 stopniach do tzw. suchego patyczka. Studzimy.
Zapraszam na mojego bloga!