Do góry

Desery Przepis na:

Puszyste brownie z orzechami

Puszyste brownie z orzechami

Autor:

Przepisów i artykułów: 204 Ocena: 1058

Dodano:

Odsłon: 1940

To brownie z orzechami przypomina nieco naszego klasycznego murzynka. Może przez łatwość wykonania i szybkość pieczenia. Składniki i proporcje puszystego brownie z orzechami są dodatkowym plusem tego wypieku. Bardzo łatwo je zapamiętać. Orzechy w tym wypieku grają kluczową rolę. Nadają charakter i smak temu brownie. Nie można im się oprzeć w tym cieście. Moim zdaniem puszyste brownie z orzechami to doskonały deser na jesienne popołudnia.

Składniki

5-6 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Orzechy laskowe mielimy. Masło lub margarynę wraz ze 100 g cukru i wodą rozpuszczamy. Czekoladę łamiemy na kawałki. Dodajemy do rozpuszczonych składników. Mieszamy do momentu rozpuszczenia się czekolady. Mąkę i proszek do pieczenia mieszamy. Jajka ubijamy na sztywno z 50 g cukru. Do masy jajecznej dodajemy partiami wystudzony sos czekoladowy. Miksujemy. Dodajemy mąkę i proszek do pieczenia. Miksujemy. Małą kwadratową formę do pieczenia smarujemy masłem i obsypujemy bułką tartą. Wlewamy ciasto. Na wierzchu sypiemy mielone orzechy laskowe. Całość pieczemy około 50 minut w 180 stopniach do tzw. suchego patyczka. Studzimy.

  2. Zapraszam na mojego bloga!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń