Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9563
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1098
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4432
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 193
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20829
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9563
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1098
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4432
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 193
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20829
Składniki
Zmielić orzechy i sucharki na miał.
Przełożyć je do miski i stopniowo mieszać z nutellą do jednolitej masy(podobna do plasteliny).
Wyłożyć blachę papierem do pieczenia i włożyć masę z nutelli.
Posmarować to kwaśną śmietaną.
Ubić śmietanę z cukrem pudrem(najlepiej gdy śmietana będzie dzień wcześniej w lodówce, a garnek w którym będziesz ubijać będzie zimny).
W między czasie ugotować żelatynę z mlekiem i to połączyć ciągle mieszając.
Wylać to do blaszki.
Rozpuścić galaretki.
Ułożyć w blaszce owoce i zalać je galaretką.
Włożyć do lodówki, żeby się schłodziło.