Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Pyszne ciasto z bakaliami"
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3540
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 611
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3770
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 329
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 596
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3540
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 611
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3770
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 329
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 596
Składniki
Przygotować rozczyn. Gdy drożdże ruszą, wsypać przesianą mąkę, dodać cynamon i kakao. Wbić jajka, dodać stopione masło i szczyptę soli, wymieszać. Ciasto przykryć, odstawić, aby wyrosło.
Bakalie posiekać. Do formy wysmarowanej tłuszczem i posypanej bułką tartą wkładać warstwami ciasto na przemian z bakaliami.
Pierwsza i ostatnia warstwa powinna być z ciasta. Piec przez ok. 50 minut w temp. 180°C.
na nadzienie: po 10 dag rodzynek, suszonych śliwek bez pestek, fig, orzechów i suszonych moreli, po 3 łyżki owoców kandyzowanych i skórki pomarańczowej.
ok. 90 minut.
Przed podaniem wierzch ciasta posypać cukrem pudrem zmieszanym z prawdziwą wanilią.Źródło: Twoje Imperium