Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne i mieciutkie rowniez nastepnego dnia:-)
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10685
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4800
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 912
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9122
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1350
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10685
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4800
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 912
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9122
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1350
Składniki
Cieple mleko polaczyc z drozdzami.Wsypac czubata lyzke maki i plaska lyzke cukru.Bardzo starannie wymieszac rozczyn.odstawic w cieple miejsce do wyrosniecia.Do gotowego rozczynu dodac 0,5 kg przesianej maki wraz z proszkiem do pieczenia.Nastepie wbic jajko i wlac olej.Dokladnie zagniesc ciasto na jedolita mase.Wrazie potrzeby podsypac maka.Ciasto podzielic na 2 czesci i kazda czesc rozwalkowac na plat o grubosci ok 5 mm..Mozna oproszyc je maka,by sie nie przyklejaly.Posmarowac marmolada badz twarogiem wymieszanym z 1 zoltkiem i lyzka cukru.Zwinac w rulon.Pokroic na grube plastry.Ulozyc farszem do gory i lekko przyklepac.Ulozyc na wylozonej pergaminem blasze.Odstawic na 30 min.do wyrosniecia.Piec 20 min w 170*C.Po pieczeniu posypac cukrem pudrem i zajadac.