Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tradycyjne ciasto zebra z masą kajmakową
Kokosowy deser z herbatnikami i słodką, chrupiącą kokosową pierzynką. Deser j...
Odsłon: 8646
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 74
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 698
Kokosowy deser z herbatnikami i słodką, chrupiącą kokosową pierzynką. Deser j...
Odsłon: 8646
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 74
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 698
Składniki
Mleko w puszcze gotować ok. 2 godzin, po ugotowaniu dobrze ostudzić. Masło utrzeć z cukrem na kremową masę, dodać mąkę zmieszaną z proszkiem do pieczenia. Następnie ciasto podzielić na dwie części, do jednej dodać skondensowane mleko, do drugiej zaś rozpuszczoną wcześniej gorzką czekoladę i kakao. Obie części ciasta nakładać na przemiennie do wcześniej wysmarowanej i oprószonej mąką formy. Piec ok. 60 min. w temp. 175'C.