Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tradycyjne ciasto zebra z masą kajmakową
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1307
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 906
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1448
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1307
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 906
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1448
Składniki
Mleko w puszcze gotować ok. 2 godzin, po ugotowaniu dobrze ostudzić. Masło utrzeć z cukrem na kremową masę, dodać mąkę zmieszaną z proszkiem do pieczenia. Następnie ciasto podzielić na dwie części, do jednej dodać skondensowane mleko, do drugiej zaś rozpuszczoną wcześniej gorzką czekoladę i kakao. Obie części ciasta nakładać na przemiennie do wcześniej wysmarowanej i oprószonej mąką formy. Piec ok. 60 min. w temp. 175'C.