Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Racuchy drożdżowe z dżemem"
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14103
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1629
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 16067
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6462
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14103
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1629
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 16067
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6462
Składniki
Drożdże rozpuść w odrobinie ciepłego mleka. Dodaj mąkę, cukier waniliowy, sól i mleko (tyle, by ciasto miało dużo gęstszą konsystencję niż na naleśniki). Mieszaj, aż w cieście powstaną pęcherzyki powietrza. Odstaw.
Olej rozgrzej na patelni. Łyżką maczaną w ciepłej wodzie kładź porcje ciasta na oleju. Łyżką zrób lekki dołek w cieście, nałóż odrobinę dżemu. Przykryj go cienką warstwą ciasta. Umaż z dwóch stron. Posyp cukrem pudrem.
Czas przygotowania: 25 min. Ilość porcji: 6. Cena za porcję: 1,50 zł.
Przepis przysłała Irena Pancerz z Wielkiej Wsi.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie