Desery Przepis na:
Przepisów i artykułów: 15 Ocena: 224
Dodano: 22.02.2010
Odsłon: 7065
3-4 os. | 15 min | średnie | przystępne |
Kefir wymieszac z cukrem, cukrem waniliowym, jajkiem i smietana. Dodac przesiana make z soda i dokladnie wymieszac. Jabłka obrac ze skórki i pokroic w kostke lub niezaduze kawalki. Od razu dodac do ciasta by nie zciemniały.Rodzynki wczesniej zalac ciepłą woda by zmiekły. Odcisnac i dodac do ciasta.
Na patelni rozgrzac olej i wkładac ciasto lyzka na patelnie formujac zgrabne placuszki. Piec na rumiano lecz niezbyt intensywnie ny ciasto w srodku nie było surowe.
Posawac z cukrem pudrem lub dzemem. Z takiej porcji wychodzi ok 16 sz racuszków.
Na skróty
Komentarze do przepisu (2)

Attaga08 20 lipca 2011Zgłoś do usunięcia
Robię prawie tak samo tylko nie dodawałam rodzynek, hm z nimi na pewno są jeszcze pyszniejsze1 Kto głosował? | Odpowiedz

suri 22 lutego 2010Zgłoś do usunięcia
Apetycznie wyglądają.Muszę je wypróbować ale chyba pominę rodzynki bo moje dziecko będzie je wydłubywać.Pozdrawiam0 Kto głosował? | Odpowiedz