Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Słodka alternatywa na podwieczorek badz deser po obiedzie. Moje dzieci je uwielbiaja i czasem deser zamienia sie w drugie danie:)
Przepis dnia
Kotlet Herkulesa powstaje dzięki połączeniu aromatycznych składników marynaty...
Odsłon: 47628
Znudziły ci się już ziemniaki i inne pomysły obiadowe? Zapiekanka makaronowa...
Odsłon: 165246
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 340
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 88
Przepis dnia
Kotlet Herkulesa powstaje dzięki połączeniu aromatycznych składników marynaty...
Odsłon: 47628
Znudziły ci się już ziemniaki i inne pomysły obiadowe? Zapiekanka makaronowa...
Odsłon: 165246
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 340
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 88
Składniki
Kefir wymieszac z cukrem, cukrem waniliowym, jajkiem i smietana. Dodac przesiana make z soda i dokladnie wymieszac. Jabłka obrac ze skórki i pokroic w kostke lub niezaduze kawalki. Od razu dodac do ciasta by nie zciemniały.Rodzynki wczesniej zalac ciepłą woda by zmiekły. Odcisnac i dodac do ciasta.
Na patelni rozgrzac olej i wkładac ciasto lyzka na patelnie formujac zgrabne placuszki. Piec na rumiano lecz niezbyt intensywnie ny ciasto w srodku nie było surowe.
Posawac z cukrem pudrem lub dzemem. Z takiej porcji wychodzi ok 16 sz racuszków.