Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Racuszki ze śmietaną"
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 760
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424930
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10687
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336961
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 760
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424930
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10687
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336961
Składniki
Truskawki umyj, osusz, wytnij szypułki i zmiksuj. Kilka truskawek zostaw do dekoracji. Część owoców zmiksuj i połącz ze śmietaną. Dopraw cukrem. Pozostałe truskawki pokrój w kostkę.
Mleko roztrzep z żółtkami, łyżką cukru białego i cukrem waniliowym. Mąkę wymieszaj z proszkiem do pieczenia i dosyp ją do mleka i jajek. Dokładnie połącz wszystkie .
Dodaj białka ubite na sztywno ze szczyptą soli oraz pokrojone truskawki. Całość delikatnie wymieszaj.
Usmaż racuszki z obu stron na złoty kolor. Podawaj na ciepło przekładane kawałkami truskawek oraz polane dowolną ilością pysznego sosu.Źródło: Kurier TV