Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Racuszki ze śmietaną"
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3689
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 1999
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5367
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5448
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3689
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 1999
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5367
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5448
Składniki
Truskawki umyj, osusz, wytnij szypułki i zmiksuj. Kilka truskawek zostaw do dekoracji. Część owoców zmiksuj i połącz ze śmietaną. Dopraw cukrem. Pozostałe truskawki pokrój w kostkę.
Mleko roztrzep z żółtkami, łyżką cukru białego i cukrem waniliowym. Mąkę wymieszaj z proszkiem do pieczenia i dosyp ją do mleka i jajek. Dokładnie połącz wszystkie .
Dodaj białka ubite na sztywno ze szczyptą soli oraz pokrojone truskawki. Całość delikatnie wymieszaj.
Usmaż racuszki z obu stron na złoty kolor. Podawaj na ciepło przekładane kawałkami truskawek oraz polane dowolną ilością pysznego sosu.Źródło: Kurier TV