Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Racuszki ze śmietaną"
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 251
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1334
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 25188
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 251
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1334
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 25188
Składniki
Truskawki umyj, osusz, wytnij szypułki i zmiksuj. Kilka truskawek zostaw do dekoracji. Część owoców zmiksuj i połącz ze śmietaną. Dopraw cukrem. Pozostałe truskawki pokrój w kostkę.
Mleko roztrzep z żółtkami, łyżką cukru białego i cukrem waniliowym. Mąkę wymieszaj z proszkiem do pieczenia i dosyp ją do mleka i jajek. Dokładnie połącz wszystkie .
Dodaj białka ubite na sztywno ze szczyptą soli oraz pokrojone truskawki. Całość delikatnie wymieszaj.
Usmaż racuszki z obu stron na złoty kolor. Podawaj na ciepło przekładane kawałkami truskawek oraz polane dowolną ilością pysznego sosu.Źródło: Kurier TV