Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
proste, łatwe i smaczne
Najpierw robimy BISZKOPT i czekamy aż ostygnie:
przygotowanie:
Białka ubić mikserem, nadal ubijając dodać żółtka i cukier, następnie zmniejszyć obroty i wsypać mąkę z proszkiem.
Prostokątną blachę posmarować i wysypać bułką tartą, wylać masę. Włożyć do zimnego piekarnika i włączyć spód 170oC najlepiej z termo obiegiem. Czas pieczenia ok. 20 min. Po upieczeniu biszkopti nie wyciągać z blachy!
------na zdjęciu jest ciemny biszkopt z dod. 2 łyżek kakao-------
MASA: Kremówkę ubić, dodać śnieżki i wymieszać. 1 i 1/4 czekolady roztopić z mlekiem, cały czas mieszając - potem ostudzić aby nie było gorące (powinno być letnie
aby czekolada się znowu nie ścięły!). Następnie dodawać do śmietany ze śnieżkami cały czas mieszając, na koniec wsypać kokos i również wymieszać.
Masę wyłożyć na biszkopt a na górę zetrzeć resztę czekolady!
Przechowywać w lodówce!
SMACZNEGO
Prezentujemy Wam przepis, którego prostota mówi sama za siebie. Danie jest le...
Odsłon: 25
Ten przepis przypadnie do gustu wszystkim miłośnikom kuchni wegetariańskiej c...
Odsłon: 27
Ten arcy prosty przepis na zupę z soczewicy znany jest na całym Bliskim Wscho...
Odsłon: 58
HASZLAMA, jaką dzisiaj Wam prezentujemy jest jedną z wielu wersji, jakie dla...
Odsłon: 48
Co dziś u was króluje w ten deszczowy zimny dzień ?
Odsłon: 61
Prezentujemy Wam przepis, którego prostota mówi sama za siebie. Danie jest le...
Odsłon: 25
Ten przepis przypadnie do gustu wszystkim miłośnikom kuchni wegetariańskiej c...
Odsłon: 27
Ten arcy prosty przepis na zupę z soczewicy znany jest na całym Bliskim Wscho...
Odsłon: 58
HASZLAMA, jaką dzisiaj Wam prezentujemy jest jedną z wielu wersji, jakie dla...
Odsłon: 48
Co dziś u was króluje w ten deszczowy zimny dzień ?
Odsłon: 61
Składniki
Najpierw robimy BISZKOPT i czekamy aż ostygnie: przygotowanie: Białka ubić mikserem, nadal ubijając dodać żółtka i cukier, następnie zmniejszyć obroty i wsypać mąkę z proszkiem. Prostokątną blachę posmarować i wysypać bułką tartą, wylać masę. Włożyć do zimnego piekarnika i włączyć spód 170oC najlepiej z termo obiegiem. Czas pieczenia ok. 20 min. Po upieczeniu biszkopti nie wyciągać z blachy! ------na zdjęciu jest ciemny biszkopt z dod. 2 łyżek kakao------- MASA: Kremówkę ubić, dodać śnieżki i wymieszać. 1 i 1/4 czekolady roztopić z mlekiem, cały czas mieszając - potem ostudzić aby nie było gorące (powinno być letnie aby czekolada się znowu nie ścięły!). Następnie dodawać do śmietany ze śnieżkami cały czas mieszając, na koniec wsypać kokos i również wymieszać. Masę wyłożyć na biszkopt a na górę zetrzeć resztę czekolady! Przechowywać w lodówce! SMACZNEGO
Przepisy Desery
Desery
Ciasto Marlenka
Desery
Ciasto red velvet
Desery
Ciasto parzone
Desery
Bananoffee z płatkami owsianymi
Ciasto Marlenka
Marlenka to ciasto, które pokochają miłośnicy miodowników i kajmaku! Wygląda...
Odsłon: 272
Ciasto red velvet
Red velvet – ciasto niezwykle popularne w Stanach Zjednoczonych – to idealna...
Odsłon: 529