Desery Przepis na:
Przepisów i artykułów: 3 Ocena: 108
Dodano: 23.04.2008
Odsłon: 7218
5-6 os. | 30 min | średnie | przystępne |
Szklankę mleka odlać i rozpuścić w niej obie mąki i cukier waniliowy. Resztę mleka zagotować. Do zagotowanego mleka wsypać 1,5 paczki wiórek kokosowych i dalej gotować. Następnie wlać rozrobione mleko z obiema mąkami i cukrem waniliowym i zagotować. Na koniec wsypać 1 szklankę cukru i jeszcze chwilę gotować. Powstały budyń wystudzić i zimny utrzeć z margaryną. Blaszkę wyłożyć krakersami (na bokach nawet mogą być połówki lub pokruszone części) i zrobić z masą i krakersami przekładaniec. Ostatnia wierzchnia warstwa powinna być cieniutką masą. Pozostałe wiórki przyrumienić na suchej patelni. Posypać ciasto i wstawić na pół dnia do lodówki. SMACZNEGO!!!!!!!!!!!!! UWAGA: Można troszkę to zmodyfikować (robiłam na dwa sposoby). Wziąć 1 budyń kokosowy i po 2 łyżki mąki ziemniaczanej i pszennej, wtedy dodatkowy kokosowy smak nadamy temu kremowi. Ale oba sposoby są pewne i wypróbowane, wiec nie powinno się nic dziać podczas przygotowania. Dla mojej rodzinki jest do deserek na medal! Polecam serdecznie!
Na skróty
Komentarze do przepisu (3)

SprytnaAK 21 listopada 2009Zgłoś do usunięcia
Pycha! Wypróbowałam i faktycznie szybko i łatwo się robi :) Zasmakowały mojej córci z masą krówkową :)0 Kto głosował? | Odpowiedz

bronka261 30 maja 2009Zgłoś do usunięcia
ciasto pycha...0 Kto głosował? | Odpowiedz

luki70 20 listopada 2008Zgłoś do usunięcia
Przepyszne !!!Naprawde godne polecenia.Mniam0 Kto głosował? | Odpowiedz