Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne ciasto bez pieczenia. Umiarkowanie słodkie i łatwe w przygotowaniu. Niewiele potrzeba i można przyjmować gości.
Szklankę mleka odlać i rozpuścić w niej obie mąki i cukier waniliowy.
Resztę mleka zagotować.
Do zagotowanego mleka wsypać 1,5 paczki wiórek kokosowych i dalej
gotować.
Następnie wlać rozrobione mleko z obiema mąkami i cukrem waniliowym i
zagotować.
Na koniec wsypać 1 szklankę cukru i jeszcze chwilę gotować.
Powstały budyń wystudzić i zimny utrzeć z margaryną. Blaszkę wyłożyć krakersami (na bokach nawet mogą być połówki lub pokruszone części) i zrobić z masą i krakersami przekładaniec. Ostatnia wierzchnia warstwa powinna być cieniutką masą.
Pozostałe wiórki przyrumienić na suchej patelni. Posypać ciasto i
wstawić na pół dnia do lodówki.
SMACZNEGO!!!!!!!!!!!!!
UWAGA: Można troszkę to zmodyfikować (robiłam na dwa sposoby). Wziąć 1 budyń kokosowy i po 2 łyżki mąki ziemniaczanej i pszennej, wtedy dodatkowy kokosowy smak nadamy temu kremowi. Ale oba sposoby są pewne i wypróbowane, wiec nie powinno się nic dziać podczas przygotowania.
Dla mojej rodzinki jest do deserek na medal!
Polecam serdecznie!
Mięciutkie, soczyste i kruche plastry mięsa w sosie delikatnie pomidorowym. P...
Odsłon: 10310
Zamiast tradycyjnych schabowych przygotuj to pyszne danie ze smakowitym sosem...
Odsłon: 7670
Taki kapuśniaczek to danie obiadowe. Zupa bardzo smaczna i pożywna o wyrazist...
Odsłon: 799
Mięciutkie, soczyste i kruche plastry mięsa w sosie delikatnie pomidorowym. P...
Odsłon: 10310
Zamiast tradycyjnych schabowych przygotuj to pyszne danie ze smakowitym sosem...
Odsłon: 7670
Taki kapuśniaczek to danie obiadowe. Zupa bardzo smaczna i pożywna o wyrazist...
Odsłon: 799
Składniki
Szklankę mleka odlać i rozpuścić w niej obie mąki i cukier waniliowy. Resztę mleka zagotować. Do zagotowanego mleka wsypać 1,5 paczki wiórek kokosowych i dalej gotować. Następnie wlać rozrobione mleko z obiema mąkami i cukrem waniliowym i zagotować. Na koniec wsypać 1 szklankę cukru i jeszcze chwilę gotować. Powstały budyń wystudzić i zimny utrzeć z margaryną. Blaszkę wyłożyć krakersami (na bokach nawet mogą być połówki lub pokruszone części) i zrobić z masą i krakersami przekładaniec. Ostatnia wierzchnia warstwa powinna być cieniutką masą. Pozostałe wiórki przyrumienić na suchej patelni. Posypać ciasto i wstawić na pół dnia do lodówki. SMACZNEGO!!!!!!!!!!!!! UWAGA: Można troszkę to zmodyfikować (robiłam na dwa sposoby). Wziąć 1 budyń kokosowy i po 2 łyżki mąki ziemniaczanej i pszennej, wtedy dodatkowy kokosowy smak nadamy temu kremowi. Ale oba sposoby są pewne i wypróbowane, wiec nie powinno się nic dziać podczas przygotowania. Dla mojej rodzinki jest do deserek na medal! Polecam serdecznie!
Przepisy Desery
Desery
Mus rabarbarowy z imbirem
Desery
Szybkie ciasto z jabłkami
Desery
Sernik z rabarbarem i polewą czekoladową
Desery
Gofry jak z budki.
Mus rabarbarowy z imbirem
Mus rabarbarowy z imbirem to ciekawa, kwaskowato-pikantna propozycja deserowa...
Odsłon: 36
Szybkie ciasto z jabłkami
Szarlotki są ciastami bardzo lubianymi i często obecnymi na polskich stołach....
Odsłon: 132