Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Rolada bakaliowa"
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1520
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1270
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1360
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1147
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1520
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1270
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1360
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1147
Składniki
Do twarogu dodać mleko, cukier, jajko, mąkę i proszek do pieczenia. wymieszać, by powstało gładkie ciasto. Zawinąć w folię, włożyć do lodówki na około 40 minut.
Jabłka obrać, wydrążyć, pokroić, wrzucić do miseczki. Dodać rodzynki, płatki migdałów i daktyle pokrojone w paski. Wsypać również cynamon i pokrojony w kostkę marcepan.
Ciasto rozwałkować na stolnicy. Na placku rozsmarować bakalie. Brzegi ciasta posmarować białkiem. Ciasto zwinąć w roladę, następnie ułożyć na wyłożonej papierem do pieczenia blasze.
Piec 45 minut w piekarniku nagrzanym do 175oC. Po wyjęciu ostudzić.
ok. 85 minutŹródło: Twoje Imperium