Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
jesień zachęca do przygotowywania dań z dyni, stąd moja propozycja na smaczne ciasto dynoowe ;)
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3734
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2063
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5493
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5524
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3734
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2063
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5493
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5524
Składniki
Dynie kroimy na kawałki i pieczemy przez ok. 30-40 minut w piekarniku na 180 stopni Po wystudzeniu miksujemy ja razem z bialkiem i mąką oraz proszkiem do pieczenia. Dodajemy erytrytol do smaku (ja dodałam 5 łyżeczek)
Pieczemy na papierze do pieczenia w temp. 180 stopni przez ok. 30-35 minut Po upieczeniu wyjmujemy ciasto z blaszki i wykladamy na ściereczkę a następnie zawijamy jeszcze cieple w rulon razem ze ściereczką (ściereczka może być lekko wilgotna żeby łatwiej się zawinęło)
Na krem przygotowujemy twaróg i śmietanę z dodatkiem erytrytolo Całość miksujemy aż do uzyskania gładkiej masy, na koniec dodajemy łyżeczkę żelatyny rozrobioną w 1/5 szklanki wody i odstawiamy na chwilę do dodówki żeby krem lekko stężał. rozkładamy ciasto, wylewamy krem i równomiernie rozsmarowujemy na całej powierzchni a następnie ponownie zawijamy w rulon (tym razem bez ściereczki) Gotowe ciasto zawijamy w folię aluminiową i wstawiamy do lodówki aby się ścięło