Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
jesień zachęca do przygotowywania dań z dyni, stąd moja propozycja na smaczne ciasto dynoowe ;)
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 116
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2788
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 1318
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 768
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 116
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2788
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 1318
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 768
Składniki
Dynie kroimy na kawałki i pieczemy przez ok. 30-40 minut w piekarniku na 180 stopni Po wystudzeniu miksujemy ja razem z bialkiem i mąką oraz proszkiem do pieczenia. Dodajemy erytrytol do smaku (ja dodałam 5 łyżeczek)
Pieczemy na papierze do pieczenia w temp. 180 stopni przez ok. 30-35 minut Po upieczeniu wyjmujemy ciasto z blaszki i wykladamy na ściereczkę a następnie zawijamy jeszcze cieple w rulon razem ze ściereczką (ściereczka może być lekko wilgotna żeby łatwiej się zawinęło)
Na krem przygotowujemy twaróg i śmietanę z dodatkiem erytrytolo Całość miksujemy aż do uzyskania gładkiej masy, na koniec dodajemy łyżeczkę żelatyny rozrobioną w 1/5 szklanki wody i odstawiamy na chwilę do dodówki żeby krem lekko stężał. rozkładamy ciasto, wylewamy krem i równomiernie rozsmarowujemy na całej powierzchni a następnie ponownie zawijamy w rulon (tym razem bez ściereczki) Gotowe ciasto zawijamy w folię aluminiową i wstawiamy do lodówki aby się ścięło