Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 22
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 79
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 167
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 194
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 22
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 79
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 167
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 194
Składniki
żółtka utrzeć z cukrem dodając orzechy i pianę z białek
na blachę wyłożyć papier do pieczenia i rozprowadzić masę. piec w temp. 190 st. nie dłużej niż 10 min.
śmietanę ubić z cukrem waniliowym.ciasto po ostygnięciu posmarować bitą śmietaną i zwinąć w roladę. przy zwijaniu dobrze jest urzyć papieru, na którym piekliśmy.
wierzch ozdobić także śmietaną i kawałkami orzechów