Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rolada biszkoptowa z pysznym kremem z kawałkami truskawek.
Wersja kiełbasek z papryką i cebulą, którą można przyrządzić albo na patelni,...
Odsłon: 171
Zupa z zielonego groszku tym razem wzbogacona koprem włoskim, który nadaje no...
Odsłon: 323
szybko, smacznie, prosto Ryż jest codziennym posiłkiem Kurdów i oni są mistrz...
Odsłon: 1546
Wersja kiełbasek z papryką i cebulą, którą można przyrządzić albo na patelni,...
Odsłon: 171
Zupa z zielonego groszku tym razem wzbogacona koprem włoskim, który nadaje no...
Odsłon: 323
szybko, smacznie, prosto Ryż jest codziennym posiłkiem Kurdów i oni są mistrz...
Odsłon: 1546
Składniki
Białka ubić na sztywno, dodać cukier, następnie dodać żółtka i po łyżce mąki wymieszanej z proszkiem. Wymieszać. Piec w temp 180 stopni przez ok. 7 min. Gorący biszkopt wyłożyć na lnianą ściereczkę i zwinąć w roladę. Zostawić do wystygnięcia. Jest to przepis na kwadratową blachę z piekarnika.
Masa: Galaretki rozpuścić w 1 szkl gorącej wody. Śmietanę ubić z cukrem pudrem. dodać tężejącą galaretkę i wymieszać. Masę nałożyć na biszkopt. Można dodać świeże, pokrojone na mniejsze części truskawki. Roladę zwinąć szczelnie w folię aluminiową i wstawić do lodówki.