Do góry

Desery Przepis na:

Rolada ziemniaczana

Rolada ziemniaczana

Autor:

Przepisów i artykułów: 1332 Ocena: 11271

Dodano:

Odsłon: 7

Przepis wart wypróbowania: "Rolada ziemniaczana"

Składniki

  • 60 dag ziemniaków
  • 4 jajka
  • 4 łyżki mąki
  • 1 łyżka ziemniaczanej
  • 20 dag mrożonego szpinaku w liściach
  • 10 dag boczku
  • 1 cebula
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 łyżka masła
  • sól
  • pieprz
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Rolada ziemniaczana

Przygotowanie

  1. Ziemniaki ugotować, wystudzić, przecisnąć przez praskę. Dodać 2 jajka i obie mąki, zagnieść ciasto.

  2. Na maśle zeszklić posiekaną cebulę, dodać czosnek i pokrojony w kostkę boczek. Wrzucić rozmrożony szpinak, doprawić. Dodać jedno jajko, schłodzić.

  3. Ciasto rozwałkować, brzegi posmarować jajkiem. Na cieście rozsmarować szpinak, zrolować i skleić brzegi. Owinąć roladę folią spożywczą i związać brzegi. Owinąć folią aluminiową i włożyć do wrzącej wody. Gotować ok. 20 minut.

  4. ok. 55 minut

  5. Po ugotowaniu roladę ostrożnie wyjąć z obu folii, pokroić na plastry i serwować z sosem jogurtowo-czosnkowym.

    Źródło: Twoje Imperium

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń