Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Rolada ziemniaczana"
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10382
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336727
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4219
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 423449
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10382
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336727
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4219
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 423449
Składniki
Ziemniaki ugotować, wystudzić, przecisnąć przez praskę. Dodać 2 jajka i obie mąki, zagnieść ciasto.
Na maśle zeszklić posiekaną cebulę, dodać czosnek i pokrojony w kostkę boczek. Wrzucić rozmrożony szpinak, doprawić. Dodać jedno jajko, schłodzić.
Ciasto rozwałkować, brzegi posmarować jajkiem. Na cieście rozsmarować szpinak, zrolować i skleić brzegi. Owinąć roladę folią spożywczą i związać brzegi. Owinąć folią aluminiową i włożyć do wrzącej wody. Gotować ok. 20 minut.
ok. 55 minut
Po ugotowaniu roladę ostrożnie wyjąć z obu folii, pokroić na plastry i serwować z sosem jogurtowo-czosnkowym.Źródło: Twoje Imperium