Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Piękne i smaczne .
Jabłka myjemy, nie obieramy ze skórki. Przekrawamy je na pół, usuwamy gniazda nasienne, kroimy w cienkie plasterki.
Wodę zagotowujemy w rondelku, dodajemy sok z cytryny, wrzucamy pokrojone jabłka i zostawiamy je pod przykryciem na 3-5 minut,
aby zmiękły. W trakcie można sprawdzić, czy plasterek jest plastyczny. Odcedzamy jabłka, zostawiamy do ostygnięcia.
Ciasto francuskie rozwijamy i wzdłuż krótszego boku kroimy na 6 cm paski.
Połowę każdego paska smarujemy dżemem. Na zakładkę układamy plasterki jabłek, skórką ku górze.
Ciasto od dołu zakładamy ku górze i zawijamy w rulonik. Nie dociskamy zbyt mocno, by jabłka nie powychodziły z zakładek.
Zawinięte różyczki układamy w formie na muffinki. Różyczki przykrywamy aluminiową folią i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni.
Pieczemy 30 minut, po tym czasie zdejmujemy folię i pieczemy jeszcze 8-10 minut.
Pilnujemy aby jabłka się nie przypaliły.Po upieczeniu wyjmujemy z formy i studzimy na kratce.
Przed podaniem oprószamy cukrem pudrem.
Delikatne i pyszne pierogi z kaszą gryczaną i białym serem. Smakują tam samo...
Odsłon: 16140
Nie ma chyba drugiej osoby tak znającej się na dobrym stylu, dbaniu o szczupł...
Odsłon: 356
Najprostszy i najszybszy sernik z truskawkami. Ale co najważniejsze jeden z n...
Odsłon: 66
Pyszne, proste w przygotowaniu i bardzo ste żeberka.
Odsłon: 25
Kolorowy i przepyszny sernik, który w środku kryje niespodziankę, a i zewnątr...
Odsłon: 46
Najprostszy i najszybszy sernik z truskawkami. Ale co najważniejsze jeden z n...
Odsłon: 66
Pyszne, proste w przygotowaniu i bardzo ste żeberka.
Odsłon: 25
Kolorowy i przepyszny sernik, który w środku kryje niespodziankę, a i zewnątr...
Odsłon: 46
Składniki
Jabłka myjemy, nie obieramy ze skórki. Przekrawamy je na pół, usuwamy gniazda nasienne, kroimy w cienkie plasterki. Wodę zagotowujemy w rondelku, dodajemy sok z cytryny, wrzucamy pokrojone jabłka i zostawiamy je pod przykryciem na 3-5 minut, aby zmiękły. W trakcie można sprawdzić, czy plasterek jest plastyczny. Odcedzamy jabłka, zostawiamy do ostygnięcia.
Ciasto francuskie rozwijamy i wzdłuż krótszego boku kroimy na 6 cm paski. Połowę każdego paska smarujemy dżemem. Na zakładkę układamy plasterki jabłek, skórką ku górze. Ciasto od dołu zakładamy ku górze i zawijamy w rulonik. Nie dociskamy zbyt mocno, by jabłka nie powychodziły z zakładek. Zawinięte różyczki układamy w formie na muffinki. Różyczki przykrywamy aluminiową folią i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni. Pieczemy 30 minut, po tym czasie zdejmujemy folię i pieczemy jeszcze 8-10 minut. Pilnujemy aby jabłka się nie przypaliły.Po upieczeniu wyjmujemy z formy i studzimy na kratce. Przed podaniem oprószamy cukrem pudrem.
Przepisy Desery
Desery
Tort z galaretek.
Desery
Sernik truskawkowy z galaretką 3D
Desery
Sernik na zimno "zamek" z owocową wkładką
Desery
Ciastka z truskawkowym zefirem
Tort z galaretek.
Pyszny orzeźwiający deser z galaretek w formie tortu bez pieczenia idealny n...
Odsłon: 15
Sernik truskawkowy z galaretką 3D
Najprostszy i najszybszy sernik z truskawkami. Ale co najważniejsze jeden z n...
Odsłon: 66