Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Róże z kaszą manną"
Smaczne i zdrowe frytki z marchewki z piekarnika, idealny dodatek do ryby pie...
Odsłon: 710
Bigos z młodej kapusty z dodatkiem kiełbasy i wędzonego boczku. Możemy bigos...
Odsłon: 134
Szykowne i wyśmienite danie, które możemy podać na uroczysty niedzielny obia...
Odsłon: 298
Obiad dla Jesieniary.
Odsłon: 400
W lodówce miałam ser, którego termin ważności dobiegał końca, zostało mi też...
Odsłon: 1153
Smaczne i zdrowe frytki z marchewki z piekarnika, idealny dodatek do ryby pie...
Odsłon: 710
Bigos z młodej kapusty z dodatkiem kiełbasy i wędzonego boczku. Możemy bigos...
Odsłon: 134
Szykowne i wyśmienite danie, które możemy podać na uroczysty niedzielny obia...
Odsłon: 298
Obiad dla Jesieniary.
Odsłon: 400
W lodówce miałam ser, którego termin ważności dobiegał końca, zostało mi też...
Odsłon: 1153
Składniki
Przepis przysłała Joanna Machynia z Gorlic
Mleko wlej do rondelka, dodaj masło i cukier, zagotuj. Dosypuj kaszkę, mieszając. Podgrzewaj na małym ogniu do czasu aż zgęstnieje.
Masę podziel na pół. Truskawki odszypułkuj. Rozgnieć widelcem i osącz z soku (inaczej masa będzie za rzadka). Dodaj do jednej części masy, wymieszaj. Do drugiej części wsyp kakao, połącz.
Foremki (u mnie w kształcie różyczek, ale mogą być inne) napełnij do połowy wysokości masą truskawkową, uzupełnij masą kakaową. Wstaw na godzinę do lodówki. Deser możesz przygotować także z mrożonych truskawek.
Czas przygotowania 20 min, ilość porcji 6, cena za porcję 1 zł.
<strong>Rada redakcyjnej kucharki</strong>
Róże możesz przygotować na herbatnikowym spodzie: ciastka pokrusz, wymieszaj z miękkim masłem, wyłóż foremki i schłodź. Potem napełnij masami według przepisu.Źródło: Chwila dla Ciebie