Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Róże z kaszą manną"
Póki jeszcze możemy, korzystajmy ze świeżych ziół. Zazwyczaj z bazylii robiła...
Odsłon: 149
Szybki i smaczny obiad
Odsłon: 250
Póki jeszcze możemy, korzystajmy ze świeżych ziół. Zazwyczaj z bazylii robiła...
Odsłon: 149
Szybki i smaczny obiad
Odsłon: 250
Składniki
Przepis przysłała Joanna Machynia z Gorlic
Mleko wlej do rondelka, dodaj masło i cukier, zagotuj. Dosypuj kaszkę, mieszając. Podgrzewaj na małym ogniu do czasu aż zgęstnieje.
Masę podziel na pół. Truskawki odszypułkuj. Rozgnieć widelcem i osącz z soku (inaczej masa będzie za rzadka). Dodaj do jednej części masy, wymieszaj. Do drugiej części wsyp kakao, połącz.
Foremki (u mnie w kształcie różyczek, ale mogą być inne) napełnij do połowy wysokości masą truskawkową, uzupełnij masą kakaową. Wstaw na godzinę do lodówki. Deser możesz przygotować także z mrożonych truskawek.
Czas przygotowania 20 min, ilość porcji 6, cena za porcję 1 zł.
<strong>Rada redakcyjnej kucharki</strong>
Róże możesz przygotować na herbatnikowym spodzie: ciastka pokrusz, wymieszaj z miękkim masłem, wyłóż foremki i schłodź. Potem napełnij masami według przepisu.Źródło: Chwila dla Ciebie