Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Róże z kaszą manną"
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 183
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1324
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 25097
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 183
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1324
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 25097
Składniki
Przepis przysłała Joanna Machynia z Gorlic
Mleko wlej do rondelka, dodaj masło i cukier, zagotuj. Dosypuj kaszkę, mieszając. Podgrzewaj na małym ogniu do czasu aż zgęstnieje.
Masę podziel na pół. Truskawki odszypułkuj. Rozgnieć widelcem i osącz z soku (inaczej masa będzie za rzadka). Dodaj do jednej części masy, wymieszaj. Do drugiej części wsyp kakao, połącz.
Foremki (u mnie w kształcie różyczek, ale mogą być inne) napełnij do połowy wysokości masą truskawkową, uzupełnij masą kakaową. Wstaw na godzinę do lodówki. Deser możesz przygotować także z mrożonych truskawek.
Czas przygotowania 20 min, ilość porcji 6, cena za porcję 1 zł.
<strong>Rada redakcyjnej kucharki</strong>
Róże możesz przygotować na herbatnikowym spodzie: ciastka pokrusz, wymieszaj z miękkim masłem, wyłóż foremki i schłodź. Potem napełnij masami według przepisu.Źródło: Chwila dla Ciebie