Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Róże z kaszą manną"
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 45
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 57
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 290
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 45
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 57
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 290
Składniki
Przepis przysłała Joanna Machynia z Gorlic
Mleko wlej do rondelka, dodaj masło i cukier, zagotuj. Dosypuj kaszkę, mieszając. Podgrzewaj na małym ogniu do czasu aż zgęstnieje.
Masę podziel na pół. Truskawki odszypułkuj. Rozgnieć widelcem i osącz z soku (inaczej masa będzie za rzadka). Dodaj do jednej części masy, wymieszaj. Do drugiej części wsyp kakao, połącz.
Foremki (u mnie w kształcie różyczek, ale mogą być inne) napełnij do połowy wysokości masą truskawkową, uzupełnij masą kakaową. Wstaw na godzinę do lodówki. Deser możesz przygotować także z mrożonych truskawek.
Czas przygotowania 20 min, ilość porcji 6, cena za porcję 1 zł.
<strong>Rada redakcyjnej kucharki</strong>
Róże możesz przygotować na herbatnikowym spodzie: ciastka pokrusz, wymieszaj z miękkim masłem, wyłóż foremki i schłodź. Potem napełnij masami według przepisu.Źródło: Chwila dla Ciebie