Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Róże z kaszą manną"
Przepis przysłała Joanna Machynia z Gorlic
Mleko wlej do rondelka, dodaj masło i cukier, zagotuj. Dosypuj kaszkę, mieszając. Podgrzewaj na małym ogniu do czasu aż zgęstnieje.
Masę podziel na pół. Truskawki odszypułkuj. Rozgnieć widelcem i osącz z soku (inaczej masa będzie za rzadka). Dodaj do jednej części masy, wymieszaj. Do drugiej części wsyp kakao, połącz.
Foremki (u mnie w kształcie różyczek, ale mogą być inne) napełnij do połowy wysokości masą truskawkową, uzupełnij masą kakaową. Wstaw na godzinę do lodówki. Deser możesz przygotować także z mrożonych truskawek.
Czas przygotowania 20 min, ilość porcji 6, cena za porcję 1 zł.
<strong>Rada redakcyjnej kucharki</strong>
Róże możesz przygotować na herbatnikowym spodzie: ciastka pokrusz, wymieszaj z miękkim masłem, wyłóż foremki i schłodź. Potem napełnij masami według przepisu.Źródło: Chwila dla Ciebie
Przepis dnia
Łatwe, sycące, niskokaloryczne, a przede wszystkim - przepyszne! Jestem pewna...
Odsłon: 12336
Kluski śląskie z sosem z prawdziwków suszonych. Polecam :)
Odsłon: 7806
Kluski śląskie można jeść na kilka sposobów, z masłem, z sosem lub jako dodat...
Odsłon: 2095
Propozycja na makaron castellane otulony aromatycznym, zdrowym i dodającym wi...
Odsłon: 29992
Propozycja na smakowite i aromatyczne pesto z zielonych oliwek i pietruszki z...
Odsłon: 5028
Kluski śląskie z sosem z prawdziwków suszonych. Polecam :)
Odsłon: 7806
Kluski śląskie można jeść na kilka sposobów, z masłem, z sosem lub jako dodat...
Odsłon: 2095
Propozycja na makaron castellane otulony aromatycznym, zdrowym i dodającym wi...
Odsłon: 29992
Propozycja na smakowite i aromatyczne pesto z zielonych oliwek i pietruszki z...
Odsłon: 5028
Składniki
Przepis przysłała Joanna Machynia z Gorlic
Mleko wlej do rondelka, dodaj masło i cukier, zagotuj. Dosypuj kaszkę, mieszając. Podgrzewaj na małym ogniu do czasu aż zgęstnieje.
Masę podziel na pół. Truskawki odszypułkuj. Rozgnieć widelcem i osącz z soku (inaczej masa będzie za rzadka). Dodaj do jednej części masy, wymieszaj. Do drugiej części wsyp kakao, połącz.
Foremki (u mnie w kształcie różyczek, ale mogą być inne) napełnij do połowy wysokości masą truskawkową, uzupełnij masą kakaową. Wstaw na godzinę do lodówki. Deser możesz przygotować także z mrożonych truskawek.
Czas przygotowania 20 min, ilość porcji 6, cena za porcję 1 zł.
<strong>Rada redakcyjnej kucharki</strong>
Róże możesz przygotować na herbatnikowym spodzie: ciastka pokrusz, wymieszaj z miękkim masłem, wyłóż foremki i schłodź. Potem napełnij masami według przepisu.Źródło: Chwila dla Ciebie
Przepisy Desery
Desery
Jabłka w biszkopcie
Desery
Lody cappuccino
Desery
Placki z serka waniliowego
Desery
Rurki z kremem
Jabłka w biszkopcie
Wspaniały deser dla wszystkich. Polecam ten przepis.
Odsłon: 111
Lody cappuccino
Aksamitne lody cappuccino, w których znajdziesz chrupiące kawałki czekolady s...
Odsłon: 337