Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Różowe bezy z kremem czekoladowym"
Dziś przychodzę do Was z propozycją na ciasto, które uwielbiam. Ciasto jest k...
Odsłon: 89
Idealna przekąska na gorące dni. Szybko, zdrowo i pysznie. Najlepsze dla dzie...
Odsłon: 284
To sałatka z produktów, które zazwyczaj mamy w swojej spiżarni. Jest prosta i...
Odsłon: 690
Ciasto jogurtowe z kubeczka to najprostsze ciasto które przygotujesz bez użyc...
Odsłon: 813
Dziś przychodzę do Was z propozycją na ciasto, które uwielbiam. Ciasto jest k...
Odsłon: 89
Idealna przekąska na gorące dni. Szybko, zdrowo i pysznie. Najlepsze dla dzie...
Odsłon: 284
To sałatka z produktów, które zazwyczaj mamy w swojej spiżarni. Jest prosta i...
Odsłon: 690
Ciasto jogurtowe z kubeczka to najprostsze ciasto które przygotujesz bez użyc...
Odsłon: 813
Składniki
Rozgrzej piekarnik do 120 st. C. Wyłóż dwie blachy papierem do pieczenia. Białka wybij do suchej miski, dodaj szczyptę soli i ubij na gładką, sztywną masę. Powoli dodawaj cukier i ubijaj, aż się rozpuści.
Przełóż łyżką ubite białka na blachy, z każdej porcji formując niewielką kulkę. Wykałaczkę maczaj w soku z buraka i zrób nią barwny fantazyjny zawijas na wierzchu każdej bezy.
Wstaw ciastka na godzinę do piekarnika. Następnie wyłącz go, ale nie wyjmuj bez, niech stopniowo wystygną w piecu. Ostudzone przełóż kremem.
Czas przygotowania: 15 minut + 2 godziny chłodzenia + godzina pieczenia • porcja: 225 kcal • koszt: ok. 2 zł • dla 4 osóbŹródło: Olivia