Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Różowe bezy z kremem czekoladowym"
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4261
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2543
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 1930
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11199
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4261
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2543
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 1930
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11199
Składniki
Rozgrzej piekarnik do 120 st. C. Wyłóż dwie blachy papierem do pieczenia. Białka wybij do suchej miski, dodaj szczyptę soli i ubij na gładką, sztywną masę. Powoli dodawaj cukier i ubijaj, aż się rozpuści.
Przełóż łyżką ubite białka na blachy, z każdej porcji formując niewielką kulkę. Wykałaczkę maczaj w soku z buraka i zrób nią barwny fantazyjny zawijas na wierzchu każdej bezy.
Wstaw ciastka na godzinę do piekarnika. Następnie wyłącz go, ale nie wyjmuj bez, niech stopniowo wystygną w piecu. Ostudzone przełóż kremem.
Czas przygotowania: 15 minut + 2 godziny chłodzenia + godzina pieczenia • porcja: 225 kcal • koszt: ok. 2 zł • dla 4 osóbŹródło: Olivia