Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
znalazłam ten przepis na jednym z blogów, nie pamiętam niestety na jakim. Wbrew pozorom zrobienie takich różyczek nie jest trudne to tylko kwestia cierpliwości ;)
Chleb z airfryera to połączenie jedynie sześciu składników. Jest lekki, puszy...
Odsłon: 2713
Najpopularniejsze pierogi z mięsem w kuchni polskiej, czyli mięso z rosołu, t...
Odsłon: 1438
Chleb z airfryera to połączenie jedynie sześciu składników. Jest lekki, puszy...
Odsłon: 2713
Najpopularniejsze pierogi z mięsem w kuchni polskiej, czyli mięso z rosołu, t...
Odsłon: 1438
Składniki
żelatynę namoczyć w 35ml zimnej wody. Po 5 minutach rozpuścić w kąpieli wodnej, dodać glukozę i mieszać minutkę (masa nie może się zagotować!). Ściągnąć z ognia i dodać barwniki (ja jak widać na zdjęciu nie dodałam :). Dodawać stopniowo cukier puder a jak tylko masa zrobi się nieco cięższa wylać na podsypaną cukrem pudrem stolnicę i wyrabiać (dodając cukier puder) dotąd, aż masa konsystencją będzie przypominać ciasto na pierogi.
różyczki robi się bardzo prosto. Płatki to rozpłaszczone kulki, które nakłada się jeden na drugi aby kształtem przypominały oryginalny kwiat. Nie zniechęcajcie się jeśli na początku nie będzie Wam wychodzić ja siedziałam przy tym kilka godzin ale w końcu się udało