Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Rumiane przekładańce"
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 677
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 63
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 76
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 677
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 63
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 76
Składniki
Sposób przygotowania 1.Truskawki płuczę, usuwam szypułki. Owoce tnę w plasterki. Jajka wbijam na głęboki talerz, dolewam mleko i roztrzepuję widelcem. Na patelni rozgrzewam 2–3 łyżki oleju. Kromki chleba zanurzam w jajkach i od razu kładę na gorący tłuszcz. Smażę na rumiano.
Serek waniliowy mieszam ze skórką startą z cytryny. Na połowie tostów kładę 2/3 truskawek. Smaruję je 2/3 serka. Następnie przykrywam resztą tostów. Smaruję pozostałym serkiem homogenizowanym.
Na wieżyczkach rozkładam resztę truskawek. Przekładańce podaję od razu po przygotowaniu.
<strong>Przepis nadesłała pani Inga Orczyk z Rudy Śląskiej</strong>Źródło: Tina