Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Rumiane przekładańce"
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3915
Przepis dnia
Placuszki twarogowe z rodzynkami to pyszne danie na słodko, które wywodzi się...
Odsłon: 19874
Zimowe brownie pełne korzennych przypraw i zielonego lukru z dodatkiem matcha...
Odsłon: 2997
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 4185
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3915
Przepis dnia
Placuszki twarogowe z rodzynkami to pyszne danie na słodko, które wywodzi się...
Odsłon: 19874
Zimowe brownie pełne korzennych przypraw i zielonego lukru z dodatkiem matcha...
Odsłon: 2997
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 4185
Składniki
Sposób przygotowania 1.Truskawki płuczę, usuwam szypułki. Owoce tnę w plasterki. Jajka wbijam na głęboki talerz, dolewam mleko i roztrzepuję widelcem. Na patelni rozgrzewam 2–3 łyżki oleju. Kromki chleba zanurzam w jajkach i od razu kładę na gorący tłuszcz. Smażę na rumiano.
Serek waniliowy mieszam ze skórką startą z cytryny. Na połowie tostów kładę 2/3 truskawek. Smaruję je 2/3 serka. Następnie przykrywam resztą tostów. Smaruję pozostałym serkiem homogenizowanym.
Na wieżyczkach rozkładam resztę truskawek. Przekładańce podaję od razu po przygotowaniu.
<strong>Przepis nadesłała pani Inga Orczyk z Rudy Śląskiej</strong>Źródło: Tina