Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto jest dość skomplikowane i pracochłonne,ale warte grzechu.Naprawde polecam!!!!
Czy tiramisu nada się na piknikową przekąskę? Dość trudno jest pokroić je i p...
Odsłon: 2575
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 1089
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 232
Czy tiramisu nada się na piknikową przekąskę? Dość trudno jest pokroić je i p...
Odsłon: 2575
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 1089
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 232
Składniki
Krem;2 zoltka utrzeć z 1/2 szkl.cukru.3/4 szkl.mleka ugotować z 1/2 szkl.cukru i 1 łyżką mąki.Gotować ciągle mieszając.Masę zoltkowa zalać goracym mlekiem. Mase ostudzić. Margaryne utrzec.Do utartej Kasi dodawać małymi porcjami(to wazne,gdyż masa moze sie zwarzyc) ostudzona mase.Blache wyłożyc znowu folią aluminiowa(mozna pominąć).Ułożyć herbatniki.Na herbatniki wyłożć krem.I na to herbatniki moczone w rumie.Posmarować lukrem(sok z połowy cytryny,kieliszek rumu i cukier puder ile zabierze.Lukier powinien być dość gęsty.