Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto jest dość skomplikowane i pracochłonne,ale warte grzechu.Naprawde polecam!!!!
Dwa hity, Murzynek i Izaura, przy jednym ucieraniu ciasta. Kochaliśmy je za...
Odsłon: 7015
Polecam.
Odsłon: 146
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 5370
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 2578
Dwa hity, Murzynek i Izaura, przy jednym ucieraniu ciasta. Kochaliśmy je za...
Odsłon: 7015
Polecam.
Odsłon: 146
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 5370
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 2578
Składniki
Krem;2 zoltka utrzeć z 1/2 szkl.cukru.3/4 szkl.mleka ugotować z 1/2 szkl.cukru i 1 łyżką mąki.Gotować ciągle mieszając.Masę zoltkowa zalać goracym mlekiem. Mase ostudzić. Margaryne utrzec.Do utartej Kasi dodawać małymi porcjami(to wazne,gdyż masa moze sie zwarzyc) ostudzona mase.Blache wyłożyc znowu folią aluminiowa(mozna pominąć).Ułożyć herbatniki.Na herbatniki wyłożć krem.I na to herbatniki moczone w rumie.Posmarować lukrem(sok z połowy cytryny,kieliszek rumu i cukier puder ile zabierze.Lukier powinien być dość gęsty.