Desery Przepis na:
Przepisów i artykułów: 279 Ocena: 1762
Dodano: 12.08.2018
Odsłon: 177
> 6 os. | > 60 min | średnie | przystępne |
Rozczyn: Świeże drożdże rozgniatamy w ciepłym mleku. Dodajemy cukier i mąkę. Łączymy składniki i zostawiamy na około 15 minut w ciepłe miejsce.
Ciasto: Do przesianej mąki wraz z cukrem dodajemy zimne masło i żółtka. Łączymy składniki. Do wstępnie połączonych składników dodajemy wyrośnięty rozczyn. Zagniatamy ciasto. Chłodzimy w lodówce przez całą noc. Następnego dnia ciasto wałkujemy i dzielimy na 12 pasków. Każdy pasek owijamy wokół specjalnych foremek do rurek wysmarowanych masłem . Pieczemy około 10 minut w 180 stopniach. Studzimy.
Krem: Zimną śmietanę ubijamy na sztywno. Dodajemy cukier puder, kakao, aromat i śmietanfix. Krótko miksujemy.
Każdą rurkę napełniamy bita śmietaną. Dowolnie dekorujemy. Chłodzimy w lodówce.
Na skróty
Komentarze do przepisu (0)